Quantcast

Darbo birža: laisvų darbo vietų yra dvigubai daugiau nei ieškančiųjų

Darbo birža skelbia, kad šiuo metu laisvų darbo vietų yra beveik dvigubai daugiau nei ieškančiųjų darbo. Darbo neturi per 7 proc. arba beveik 130 tūkst. darbingo amžiaus gyventojų.

Liepos pradžioje registruota  beveik 32 tūkst. laisvų darbo vietų. Darbdaviai ieško ne tik sezoninių darbuotojų, bet ir  kvalifikuotų specialistų: suvirintojų, sunkvežimių bei lengvųjų automobilių vairuotojų, inžinierių. Taip pat įvairių specialybių darbuotojų statybose. 

Tačiau į šalies teritorines darbo biržas per mėnesį kreipėsi apie 19 tūkst. darbo neturinčių asmenų. Tai beveik perpus mažiau, nei lauktų darbdaviai.

Darbo biržos duomenimis, daugiausia bedarbių yra Ignalinos, Lazdijų ir Kalvarijos rajonų savivaldybėse. Žemiausi nedarbo rodikliai registruoti Kretingoje, Neringoje ir Birštone.


Šiame straipsnyje: bedarbiaidarbasdarbo birža

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietė

Kaunietė portretas
Darbo vietu gal ir yra daugiau,bet išalalizavus tai normaliu darbo vietu trečia dalis lieka,jei skatysim kad dirbti žmogui už 300-400šimtus euru ,kuris dar šėima turi tai yra pasityčiojimas iš žmogaus,todel ir pastoviai emigruoja.

ka reiskia yra darbo vietu?

ka reiskia yra darbo vietu? portretas
tie patys darbo skelbimai ,metai is metu.imones jau net slepia neskelbia savo pavadinimo,nes jei zmones bega is tokiu imoniu,vadinasi imonese kazkas negerai. toki mazi atlyginimai, kad uz juos pragyvent neimanoma,sumoki mokescius,sedek nevalges,ar tai orus gyvenimas.? mokesciai ,kainos kyla algos stovi vietoj.apgailetina.!!!

kaipgi

kaipgi portretas
Yra tendencija, kad ieškoma kvalifikuotų darbuotojų už nekvalifikuotą atlyginimą. Sutinku, kad galima tapti pačiam sau darbdaviu, kaip ir verslininkui dirbti tuos darbus, į kuriuos neina pas jį dirbti darbuotojai. Kas neleidžia pačiam dirbti, ar ieškoma tų, kas pigiai sukurs gerą gyvenimą? Jei taip paprasta, tai kam samdyti kitus, imi ir dirbi už juos, tai net algos svetimiems nereiks mokėt.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių