Quantcast

D. Grybauskaitė: Rusijos sankcijos Lietuvos ekonomikos rimtai nepaveikė

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė penktadienį parodytame interviu LNK žinioms teigė, kad Rusijos pritaikytos sankcijos Lietuvos ekonomikos nepaveikė, tačiau paminėjo, kad išorinės grėsmės Lietuvai išliks ir kitais metais.

„Sankcijos, kurios buvo pritaikytos iš Rusijos pusės mums, Europos Sąjungai, kol kas rimtai mūsų ekonomikos nepaveikė ir nepaveiks, mūsų verslas jau praktiškai sugebėjo prisitaikyti prie naujų iššūkų ir mūsų centrinis bankas prognozuoja, kad 2015 metais ekonomika augs apie 3,1 procento, o tai yra labai nemažai, turint galvoje, kad Vakarų Europos ekonomikos ir urozonos ekonomika yra gerokai lėtėjanti“, – kalbėjo prezidentė.

Ji tvirtino, kad euras kitais metais padidins pasitikėjimą Lietuva, o vieninteliai pavojai gali kilti ne iš vidaus, bet iš išorės veiksnių.

„Esu įsitikinusi, kad pasitikėjimas Lietuva didės ir dėl euro įvedimo. Mažiau mums kainuos ir skolinimasis, ir investicijos ateis. Taigi, aš matau kol kas vidinių priežasčių prasme tik pozityvą: energetinis mūsų kabelis su Švedija, elektros tiltas, taip pat kitų metų pabaigoje turi būti užbaigtas. Taigi, mes ir toliau tęiame savo valstybės stiprinimą, klojame ir toliau stabilaus augimo pamatus ir tai tikrai yra gera tendencija. Be jokios abejonės, išorinių grėsmių faktoriai išlieka, bet mes žinome, maždaug nujaučiame, ko tikėtis ir tam ruošiamės“, – sakė D.Grybauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arvis

Arvis portretas
Šlykščiausias Dalios G. M-E-L-A-S.turbūt ne tik partinę mokyklą baigė,bet ir Kašperovskio studias.nes tik jis sugebėdavo užbrūžinti smegenėles,ir užmigdyti visa auditoriją...

ch

ch portretas
Kai moteris sako ne - reikia suprasti, kad taip

Faktas

Faktas  portretas
Fašistinės Putino klikos sankcijos nei Lietuvos ekonomikai, nei finansams didesnės įtakos neturėjo. Viso labo, sulėtėjo puse punkto ekonomikos augimas. Užtat sankcijos Rusijai trenkė lyg vėzdu per galvą: rusai neteko gerų lietuviškų maisto produktų, rublio vertė nesulaikomai krenta žemyn, ekonomika buksuoja, rusai nebeįperka normalaus maisto, auga nepasitenkinimas valdančia klika. Prasideda isterija fašistinėje Putino klikoje: dėl nesėkmių puolama ieškoti kaltų užsienyje, kuriami popieriniai planai kaip gelbėti padėtį ir t.t. ir pan. Žodžiu, imituojama aktyvi veikla, tikintis paveikti rusus ir išvengti Rusijoje revoliucijos. Stiprinamos represinės priemonės pačioje Rusijoje.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių