Quantcast

„Creditinfo“: balandį bankrotą paskelbė 132 bendrovės

  • Teksto dydis:

Balandį bankrotą paskelbė mažiausiai įmonių šiemet - 132. Tai žemiausias rodiklis nuo pernai lapkričio, nurodo kreditų biuras "Creditinfo".

Pasak pranešimo, dauguma šių įmonių dėl prastų finansinių rodiklių, blogos kredito istorijos, teismo procesų, verslo sąsajų ir kitos informacijos aukšta rizika pasižymėjo nuo praėjusių metų rudens ir anksčiau.

Didžiausia įmonė, balandžio mėnesį įgijusi bankrutuojančios statusą, tapo metalo supirkimo bendrovė "Subarė", kurios paskutinės pateiktos 2012 metų pajamos viršijo 3 mln. eurų. Ji aukšta rizika pasižymėjo nuo 2013 metų liepos.

"Statistika rodo, kad Lietuvoje bankrutuoja vidutiniškai 10 metų veikiančios įmonės ir ilgainiui bankrutuojančių amžius ilgėja. Gretinant momentinį įmonės vaizdą su buvusiu praeityje, taip pat lyginant įmonę su jos konkurentėmis rinkoje galima gana anksti identifikuoti, kokiu keliu įmonė eina: link tvarumo ar link akligatvio. Vidutiniškai 75-80 proc. bankrotų atvejų akligatvis buvo numatomas prieš pusmetį ir seniau", - pranešime teigė kreditų biuro "Creditinfo" vyriausioji kredito rizikos analitikė Rasa Maskeliūnienė.

Iš viso balandį bankrutuojančiomis tapo 26 mažmeninės prekybos, 24 - paslaugų, 14 - didmeninės prekybos, 12 - apdirbamosios gamybos, po 10 - statybos ir transporto įmonių ir kituose sektoriuose veiklą vykdžiusios įmonės. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių