Quantcast

A. Butkevičius ir R. Masiulis Norvegijoje susitinka su „Statoil“ atstovais

  • Teksto dydis:

Premjeras Algirdas Butkevičius ir energetikos ministras Rokas Masiulis tęsia vizitą Norvegijoje, kur trečiadienį susitiks su suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo laivą Lietuvai nuomojančios „Hoegh LNG“ bei dujas šaliai tiekiančios „Statoil“ atstovais.

A.Butkevičius BNS anksčiau teigė, jog vizito metu gali paaiškėti, kada bus įkurta bendra „Statoil“ ir „Litgas“ įmonė, kuri Baltijos jūros regione parduotų nedidelius SGD kiekius, skirtus laivams, dujas naudojantiems kaip kurą. Be to, premjeras antradienį užsiminė, kad su „Statoil“ gali būti deramasi dėl mažesnės dujų kainos.

R.Masiulis pirmadienį teigė negalintis prognozuoti, ar susitikimo metu Osle pavyks įkalbėti „Hoegh LNG“ anksčiau nei 2024 metais parduoti SGD terminalo laivą.

Premjeras trečiadienį taip pat susitiks su Norvegijos ministre pirmininke Erna Solberg ir parlamento pirmininku Olemicu Thommessenu (Olemiku Tomesenu) - bus aptarti vaiko teisių apsaugos klausimai, Rusijos agresija prieš Ukrainą, nelegali migracija, NATO svarba.

Delegacijoje taip pat yra „Lietuvos energijos“ vadovas Dalius Misiūnas bei „Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius Mantas Bartuška.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių