Quantcast

Būsto nuoma: ko tikėtis į didmiesčius plūstantiems studentams?

  • Teksto dydis:

Didžiuosiuose miestuose intensyviai vykstant statybų darbams ir kuriantis naujiems būstams, buvo tikimasi, kad tai turės įtakos būsto pasiūlai ir nuomos kainai. Tačiau nekilnojamojo turto rinkos analitikas Arnoldas Antanavičius pastebi, kad šį rudenį nuomininkams nebus nė kiek lengviau susirasti būstą.

„Šiuo metu nekilnojamojo turto nuomos rinka niekuo neišsiskiria nuo ankstesnių metų, kai yra vasaros vidurys, artėja ruduo, studentai atvyksta į didžiuosius miestus. Mes matome šiokį tokį nuomos kainų padidėjimą ir nedidelį rinkos kaitimą. Jeigu anksčiau buvo galima tikėtis, kad šie metai bus šiek tiek lengvesni, nes nuolat investuojama į nuomą, nemažai yra perkančiųjų butą ir atiduodančiųjų nuomai, tai pasiūla šiemet nėra nė kiek didesnė nei ankstesniais metais. Ir tai lemia, kad nuomininkams nebus nė kiek lengviau susirasti būstą“, – sako A. Antanavičius.

Nekilnojamojo turto rinkos analitiko teigimu, žymesnis būsto nuomos kainų šuolis pastebimas lyginant kainas vasaros pradžioje ir pabaigoje. Didmiesčiuose nuomos kainos pakilo iki 20–30 eurų.

Kalbėdamas apie nuomos sutartį, A. Antanavičius pataria sutartyje numatyti įvairias atsakomybes ir baudas tiek nuomotojams, tiek nuomininkams.

„Nuomininko lūkestis yra tame būste gyventi, kad jo neišmestų anksčiau laiko, o nuomotojo, kad turtas būtų apsaugotas, kad uždirbtų tą grąžą. Reikėtų akcentuoti ir visiems būtų ramiau, kad, jeigu kažkas bus blogai, nuomininkas turės pakankamai stipriai kompensuoti. Atitinkamai, jei nuomotojas elgsis nesąžiningai, kad ir jis turėtų finansiškai kompensuoti“, – sako nekilnojamojo turto rinkos analitikas.

Išsamiau – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių