Quantcast

Bedarbio pašalpos bus mokamos ilgiau

Seimas apsispręs dėl naujos nedarbo išmokos skyrimo tvarkos, kuri, kaip teigiama, būtų šiek tiek palankesnė už dabartinę.

Parlamentarai priėmė naują, kiek palankesnę nedarbo išmokos skyrimo tvarką. Už Nedarbo socialinio draudimo įstatymo pataisas balsavo 76 Seimo nariai, o susilaikė 22.

Pagal naują tvarką bedarbio pašalpos bus mokamos ilgiau - devynis mėnesius: pirmą-trečią nedarbo mėnesį išmoka siektų 50 proc. buvusio atlyginimo, trečią-šeštą mėnesį - 40 proc., o šeštą-devintą mėnesį – 30 proc.

Norint gauti išmokas, reikės dirbti mažiausiai 12 mėnesių, o toks stažas būtų įgyjamas per 30 mėnesių.

Bedarbio pašalpa nebus apmokestinama pajamų mokesčiu (GPM). Ją apmokestinti siūlė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, tam pritarė Trišalė taryba. Toks apmokestinimas buvo numatytas socialiniame modelyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nepamirškim

nepamirškim portretas
viešieji darbai

nedirbsiu

nedirbsiu portretas
50proc 3men!!!, tai jei uzdirbai MMA, tai net vieno menesio neisgyvensi su 160eur, patycios kazkokios, iesko toliau vergu uz MMA, o jei neini dirbti uz MMA, tai isvadina tinginiais ir pasalpiniais, idomu ar galima isgyventi gaunant 160, jei 330 gaudamas negali maisto ipirkti, tik mokesciams viskas

Petrute

Petrute portretas
As tai tik uz darba , man jokiu kompensaciju ir pasalpu nereikia ,tegul kuria darbo vietas ir pirmyn o ne kad dave kelis eurus ir turi viska atiduoti ir dar prideti nes moki mokescius tom paciom kainom kaip seimo narys o jiem tai visokios lengvatos ir atlyginimai ne 100eur bet visiem gerai visi tyli ir todel daro kas ka nori tik vienas kita apkalba apjuodina pasalpas pasiima ir sedi kur uzsieni pas bobute dar maisto paketus su dzipu atvaziuoja pasiimti o tie vargsai is pavydo baigia prasigerti sako nervam ramiau tai tokia lietuva
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių