Quantcast

Baltarusijos atominei elektrinei - lietuviškos kliūtys

Vos 50 kilometrų nuo Vilniaus galinčioje iškilti Astravo (Baltarusija) atominėje elektrinėje ketinamą montuoti 337 tonas sveriantį, apie 10 metrų ilgio ir apie 4,8 metro diametro reaktoriaus korpusą žadama gabenti per Lietuvą, tačiau iki šiol oficialių paklausimų lietuviai dėl transportavimo dar negavo.

Automobilių kelių direkcijos Kelių skyriaus vedėjas Zigmantas Perveneckas savaitraščiui „Veidas“ sakė, kad tokiam kroviniui gabenti turėtų būti atliekamas maršruto planavimas ir jo patikrinimas, bet akivaizdu, kad reaktoriaus korpuso aukštis tikrai būtų kliūtis.

Sunku pasakyti, kiek kainuotų maršruto tvirtinimas, tačiau bent jau „Hitachi“ krovinio vežimui į Ignaliną (jis sunkesnis, bet labiau paskirstomas) keliams, tiltams tvirtinti ir kita minėta net 700-800 mln. litų suma.

Lietuvos Užsienio reikalų ministerijos Ekonominio saugumo politikos departamento direktorė Gitana Grigaitytė sako, kad visuomenė dėl Astravo ir Baltijos (Kaliningrado sritis) atominių elektrinių pasyvi - nors visuomeninės organizacijos, žalieji aktyviai svarstė Visagino atominės elektrinės projektą, jų balso dėl Astravo ar Baltijos jėgainių negirdėti.

Pasak jos, nuo 2008 metų neatsakytų rimtų klausimų apie Astravo AE ir nuo 2009-ųjų - apie Baltijos AE saugumą gausa rodo, jog padėtis tikrai labai rimta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

darius

darius portretas
"Lietuvos Užsienio reikalų ministerijos Ekonominio saugumo politikos departamento direktorė Gitana Grigaitytė sako, kad visuomenė dėl Astravo ir Baltijos (Kaliningrado sritis) atominių elektrinių pasyvi - nors visuomeninės organizacijos, žalieji aktyviai svarstė Visagino atominės elektrinės projektą, jų balso dėl Astravo ar Baltijos jėgainių negirdėti." Dar ten sėdi Sekmoko ir Žilinsko žmonės? Baik politikuot o eik dirbti. Pačios LT politikos viršūnėlės pozicija pasyvi, tai dabar keli aktyvistai turi nulemti statys "batką" ar ne atominę? Juokingai šneka. Plius meluoja, nes keli tie drąsus žmonės ir piketavo, net prie ambasados baltarusijos buvo, ar pro savo langą nematė šitie tarnautojai tai jiem jokio aktyvumo nėra vadinas? Plius kai Baltarusijos aktyvistai į Lietuvos energetikos konferenciją norėjo atvažiuoti ir pasakyti kas negerai toj baltarusijos atominėj ir kaliningrado taip pat, tai kas buvo, per sieną nepraleido. Kodėl, neaišku, niekam neįdomu. NORS TEISMĄ JAU VIENO AKTYVISTO ATVEJU NUSPRENDĖ, KAD NEBUVO JOKIO PAGRINDO NEPRALEISTI ŽMOGAUS Į LIETUVĄ. Tai kaip čia suprasti? Čia VSD taip dirba? Ką reikia praleidžiam, ko ne nepraleidžiam. Kas įdomiausia tai tas draudimas galiojo kol vyko renginys. Nafik tokią tvarką, kur viską daro savi už savus ir jokios tarptautinės sutartys dėl laisvo keliavimo ir šiaip įstatymai negalioja

Valys

Valys portretas
Lietuvos žalieji protestavo prieš Visagino AE, nes ta VAE kliūva rusų bendrovei Inter RAO. O prieš Astravą nieko prieš, tenai nebus nei radiacijos, nei pinigų plovimo. Balsys žino, iš ko duoną valgyti.

bronius

bronius portretas
Ta Lina Balsi senei uz grotu reikia pasodinti.Uz kenkima Lietuvos valstybei.Taigi aisku, kad cia Maskvos agentas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių