Quantcast

Augintinių draudimas: Vakarų Europoje populiari paslauga – jau ir Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Kiekvienam rūpestingam šeimininkui jo gyvūnas lyg šeimos narys – drauge vyksta į keliones, lankosi kavinėse, o kartais net kartu keliauja į darbą. Tačiau namuose atsiradęs kačiukas ar šuniukas ne tik suteikia gerų emocijų, bet ir pareikalauja nemažų finansinių išteklių.

Jie skiriami dresūrai, kokybiškam ėdalui, žaislams, augintiniui susirgus ar patyrus traumą ne vieną šimtą eurų gali atsieiti gydymas. Todėl savo augintiniais besirūpinantys šeimininkai vis labiau domisi jų draudimo galimybėmis.

Vilnietė Gintarė pasakoja, kad nuo to laiko, kai įsigijo taksą Migelį, kuriam dabar 8 mėnesiai, jį atidžiai prižiūri, kad sumažintų traumų ir susirgimų riziką. Taksų veislės šunys dažnai turi su nugara susijusių problemų, kartais jiems net prireikia operacijų, todėl mergina stengiasi neleisti jam šokinėti nuo aukštų paviršių. Taip pat nuolat stebi, kad per pasivaikščiojimus pačiupęs ką nors nuo žemės nepradėtų kramsnoti.

„Migelis daug kur keliauja drauge: jis yra buvęs ir kavinėse, baruose, kartu lankosi pažintiniuose takuose, todėl visų rizikų susižeisti ar susirgti tiesiog neįmanoma išvengti. Šunį turiu vos 5 mėnesius, tačiau per tą laiką jau teko ištraukti įsisiurbusią erkę, nors ir naudojau nuo jų apsaugančius preparatus. Visai neseniai kažką suvalgius taksui sutriko žarnyno veikla, todėl kas antrą dieną jam leidžiami anitibiotikai bei probiotikai. Suskaičiavau, kad gydymas veterinarijos klinikoje jau bus atsiėjęs apie 100 eurų. Todėl pradėjau domėtis augintinio draudimu, kuris turėtų būti geras pagalbininkas atsakingam šeimininkui“, – sakė Gintarė.

„Augintinių draudimas Vakarų Europos šalyse nėra naujiena, tačiau Lietuvoje tokia draudimo apsauga iki šiol nebuvo labai aktyviai siūloma. Ja jau kurį laiką domėjosi mūsų klientai ir partneriai, todėl nusprendėme suteikti galimybę apdrausti savo augintinius – šunis ir kates. Suprantame, kad kiekvienam žmogui jo augintinis yra pats brangiausias, todėl nauja paslauga galės pasinaudoti ir grynaveislių augintinių šeimininkai, ir auginantys mišrūnus ar nenustatytos veislės šunis ar kates“, – sakė Dainius Baltinas, „Compensa Vienna Insurance Group“ pardavimų departamento vadovas.

D. Baltinas priduria, kad norint apdrausti augintinį, jis turi būti paženklintas poodine mikroschema arba tatuiruote. Draudžiami šunys nuo 6 mėnesių iki 8 metų, o katės nuo 6 mėnesių iki 9 metų amžiaus.

Sunkesnės ligos bei sudėtingos augintinių traumos paprastai iš šeimininkų pareikalauja nemažai išlaidų. Turint draudimo apsaugą, kompensuojamos gydimo išlaidos gali siekti iki 500 eurų vienai ligai gydyti, o nelaimės atveju gali būti padengtos išlaidos, viršijančios 50 eurų sumą.

„Draudimas apsaugos nuo nenumatytų gydymo išlaidų, atsiradusių dėl staigios ir netikėtos augintinio ligos. Pavyzdžiui, prireikus pilvo, žarnyno ar skrandžio gydymo arba operacijos po traumos. Taip pat suteikiame galimybę apsidrausti ir civilinės atsakomybės draudimu, kuris atlygintų augintinio padarytą žalą kitų asmenų sveikatai“, – sakė D. Baltinas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių