Quantcast

Apklausa: verslininkams nereikia prabangaus įvaizdžio

  • Teksto dydis:

Jaunų įmonių vadovams nėra svarbus teisininko įvaizdis, išreikštas gerai įrengtu biuru centre ir prabangiu automobiliu. Ši savybė svarbi tik 6,7 proc. įmonių, veikiančių iki 5 metų. Taip pat jaunų įmonių vadovai palankiau vertina bendravimą su teisininkais internetu, nei ilgamečių įmonių vadovai. Tai parodė teisininkų kontoros  „D Legals“ inicijuota  Lietuvos įmonių vadovų apklausa, kurią atliko tyrimų bendrovė „RAIT“.

Apklausa parodė, kad teisininkų statuso demonstravimas svarbesnis vadovams ilgametėse įmonėse, kurios veikia 10 metų ir daugiau. Tačiau, tokių nėra dauguma. Tai, kad prestižinė biuro vieta, brangus automobilis ir kiti statuso atributai reikšmingi renkantis teisininkų kontorą, svarbiu kriterijumi įvardijo 17,8 proc. tokių respondentų.

Didesnė dalis, 61 proc. tiek ilgamečių, tiek jaunų įmonių vadovų paminėjo, jog jų samdytas teisininkas gali būti įsikūręs ir kitame mieste, tačiau pasiekiamas internetu, telefonu, laiku suteikiantis paslaugas ir skiriantis klientui pakankamai dėmesio.

Jaunų ir ilgamečių  įmonių vadovų požiūrių skirtumas labiausiai išryškėjo vertinant bendravimo su teisininkais formą.Tarp ilgamečių įmonių, veikiančių 10 metų ir ilgiau, gyvą kontaktą, kaip svarbų, įvardijo net 86% respondentų.
O kas antros jaunos įmonės vadovui gyvas kontaktas nėra svarbus, jam priimtina paslaugas gauti telefonu ir internetu. 

„Daug dirbame su jaunomis įmonėmis, start‘upais ir pastebime, kad bendravimas technologijų pagalba yra patogesnis:  teisinių paslaugų gavimas „Skype“ programa,  elektroniniu paštu, per dokumentų pateikimo sistemą  jiems reiškia laiko taupymą, o pradedančiai įmonei, turinčiai mažai darbuotojų, laikas yra vienas iš svarbiausių resursų.Be to, tokiu būdu paslaugų tiekimas nenutrūksta net klientui būnant kitame mieste ar užsienyje“, - komentuoja „D Legals“ partnerė Sigita Sriubaitė.

Pasak jos, turint omenyje, kad Lietuva pagal interneto aprėptį yra tarp pirmaujančių pasaulyje, besinaudojančių teisinėmis paslaugomis internetu ateityje turėtų daugėti. Vakarų šalyse, pavyzdžiui JAV, jau vyrauja tendencija teisines paslaugas teikti ir gauti informacinių technologijų pagalba.

Lietuvos įmonių vadovų apklausą tyrimų bendrovė „RAIT“ atliko telefonu,  šių metų  gegužės mėnesį. Apklausoje dalyvavo 200 įmonių vadovų: 100 įmonių, kurių veiklos trukmė iki 5 m. ir 100 įmonių, kurių veiklos trukmė 10 m. ir daugiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių