Quantcast

Apklausa: lietuviai daugiau uždirba ir labiau planuoja savo išlaidas

  • Teksto dydis:

Per dvejus metus uždirbančiųjų daugiau nei 900 eurų dalis išaugo, todėl žmonės geriau vertina ir savo finansinę padėtį.

Tiesa, taip pat didėja savo pajamas ir išlaidas planuojančiųjų skaičius, rodo Lietuvos banko apklausa.

Savo finansinę padėtį kaip vidutinę arba gerą įvertino du trečdaliai apklaustų gyventojų (prieš dvejus metus jų buvo 59 proc.), kaip blogą - 30 proc., informuojama Lietuvos banko pranešime.

„Geriausiai (beveik 90 proc.) savo finansinę padėtį vertino šeimos, per mėnesį uždirbančios 900 eurų ir daugiau. Teigusiųjų, kad jiems neužtenka pinigų net maistui arba kad maistui pinigų pakanka, bet neužtenka drabužiams, dalys atitinkamai sumažėjo nuo 9 iki 5 ir nuo 29 iki 25 proc.“, - rašoma pranešime.

Šiuo metu savo pajamas ir išlaidas planuoja 82 proc. gyventojų, prieš dvejus metus jų buvo 78 proc., o prieš ketverius metus to nedarė nė pusė apklaustųjų, nurodo Lietuvos bankas.

Apklausa parodė, kad keitėsi ir tendencijos dėl šeimos pajamų - prieš dvejus metus iki 350 eurų uždirbdavo penktadalis apklaustųjų, dabar jų dalis sumažėjo beveik per pusę.

Tuo metu uždirbančiųjų daugiau 900 eurų dalis per tą patį laikotarpį išaugo nuo 22 iki 33 proc. Tiesa, apklausos duomenimis, gyventojai būtų patenkinti gyvenimo sąlygomis Lietuvoje, jeigu gautų 1,5-2 kartus didesnes pajamas.

„Daugiau nei du trečdaliai apklaustųjų įvardijo, kad pageidautų gauti apie 1500 eurų ir daugiau“, - nurodoma pranešime.

Nurodoma, kad didžiausią susirūpinimą gyventojams kelia maisto produktų kainų kilimas ir didėjančios komunalinių paslaugų kainos (taip nurodė atitinkamai 41 ir 22 proc. respondentų).

Beveik pusė respondentų teigė, kad per mėnesį sutaupė nuo 31 iki 150 eurų. Jų dalis minimaliai sumažėjo, tačiau nuo 14 iki 20 proc. padaugėjo tų namų ūkių, kurie geba atsidėti nuo 151 iki 300 eurų per mėnesį.

Būstas ar kitas nekilnojamasis turtas ir toliau yra patraukliausia investicija - taip teigia beveik kas antras namų ūkis. Antroje vietoje - auksas ir meno dirbiniai (10 proc.), trečioje vietoje atsidūrė virtualiosios valiutos (5 proc.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

-

- portretas
Vienam zmogui 900,tai jau normalu,bet nelabai suprantama,nes kalbama lyg apie seima.Tai tada visiskas skurdas.

Eilinis užsakytas propagandinis straipsnis

Eilinis užsakytas propagandinis straipsnis portretas
Straipsnis niekinis, bet norimą parodyti, va valdžia dirba.. mažėja nelygybė, auga vidurinioji klasė...alga buvo su NPD 800€ į rankas, be NPD 770€, po naujų metų va mes pajausime kad alga padidės, sujungus darbdavio mokesčius vėl atgausiu savo 30€. Sudmaliai....

jei taip kyla ar tilps į kišenę

jei taip kyla ar tilps į      kišenę portretas
kas čia taip daug uždirba SODRA BANKININKAI TEISĖSAUGA IR SEIMAS juk LIETUVOJ daugiau žmonių nebėra VIS KYLA IR KYLA ALGOS O KIŠENĖS KAIP KEUROS TAIP KEUROS tik idomu kur sutalpinsim tokius milijonus
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių