Quantcast

Ambasadorė: Lietuva – prieš įgaliojimus Briuseliui mokesčių ir užsienio politikoje

  • Teksto dydis:

Lietuva nepritartų, kad Europos Sąjungos institucijoms būtų suteikta naujų įgaliojimų spręsti dėl mokesčių ir užsienio politikos, sako ambasadorė Briuselyje Jovita Neliupšienė.

„Kol kas reikėtų labai apgalvotai svarstyti apie integraciją užsienio politikoje. Bendro supratimo mes dar per 60 metų ES egzistavimo nesugyvenome“, – diskusijoje apie ES viziją kalbėjo ambasadorė.

„Taip pat yra klausimų, susijusių su mūsų pragmatiniais interesais – tai mokesčiai (...), kalbame apie nacionalines ekonomikas ir konkretaus verslo interesus“, – sakė diplomatė savaitgalį Birštone vykusiame festivalyje „Būtent“.

Gilesnės integracijos šalininkai sako, kad vieninga ES užsienio politika leistų sustiprinti Europos įtaką sprendžiant tarptautinius klausimus, o mokesčių politikos harmonizavimas pagerintų socialinę apsaugą.

Kritikai teigia, kad bendra užsienio politika gali ignoruoti pamatinius valstybių narių nacionalinius interesus, o bendra mokesčių politika sumažintų periferijoje esančių mažesnių šalių, tokių kaip Lietuva, galimybę konkuruoti su stipresnėmis ekonomikomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ir

ir portretas
neveltui zydas lankesi juk briuselio zydeliai dar 1 apinasri nori uzdet kol visai uzsmaugs o musu teritorija gan rami gamtos ir kt kataklizmais tai ir pabegeliu cia nesiuncia nes pazadeta kitiems......

...

... portretas
O kaip su tuo kad pas mus euras - ANTIKONSTITUCINIS?..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių