Quantcast

Alkoholio kontrolės įstatymo pataisos: losjonai ir odekolonai į turgų negrįš

  • Teksto dydis:

Seimas: savivaldybės galėtų riboti alkoholio vartojimą ir prekybą

Seimas spręs, ar nuo rugsėjo 1-osios savivaldybėms leisti riboti arba uždrausti alkoholio vartojimą ir prekybą šventėse ir masiniuose renginiuose, kur dalyvauja nepilnamečiai.

Seimas antradienį po svarstymo priėmė atitinkamas Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas, kurių autorė Rima Baškienė sako, kad dabartinės alkoholio vartojimo taisyklės nėra efektyvios.

Dabar savivaldybės negali uždrausti vartoti alkoholį visuose renginiuose, kur dalyvauja nepilnamečiai.

Prieš losjonų ir odekolonų grąžinimą į turgų

Seimo nesutiko į turgų grąžinti pigių kvepalų, losjonų ir odekolonų.

Seimas antradienį atmetė parlamentaro Eduardo Šablinsko parengtas Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas, siūlančias turguje leisti prekybą daugiau negu 20 proc. alkoholio turinčia parfumerija, technologiniais, kosmetikos, buitinės chemijos ir kitais gaminiais.

Už pataisų atmetimą balsavo 64 Seimo nariai, prieš - trys, o susilaikė 16 parlamentarų.  

Turguose prekiauti kosmetiniu spiritu Seimas uždraudė nuo 2014 metų lapkričio. E.Šablinskas sako, kad dėl to darbo neteko apie 500-600 žmonių.

Draudimas vartoti alkoholį - iki 20 metų

Seimui liko vienintelis balsavimas, kuriuo nuo šių metų lapkričio siūloma uždrausti alkoholį vartoti žmonėms iki 20 metų.

Seimas antradienį po svarstymo pritarė atitinkamoms Alkoholio kontrolės įstatymo pataisoms. Už jas balsavo 42 Seimo nariai, prieš buvo 12, susilaikė 18 parlamentarų.

Jeigu Seimas priims pataisas, asmenims iki 20 metų būtų draudžiama ir vartoti, ir turėti bet kokių alkoholinių gėrimų, o prekybininkams - draudžiama juos parduoti.

„Nematau problemos, kad vestuvės būtų ir be alkoholio“, - antradienį svarstant projektą teigė „tvarkietis“ Petras Gražulis.

Vis dėlto jis siūlė per jungtuves padaryti išimtį ir leisti jaunesniems nei 20 metų asmenims tokia proga išgerti šampano.

Liberalsąjūdietis Andrius Mazuronis siūlė „nedaryti nesąmonių iš rimto dalyko“. „Dabar alkoholio galima įsigyti tik nuo 18 metų, o 16-mečiai ir net jaunesni negeria? Geria“, - sakė parlamentaras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Blin

Blin portretas
Jei ženytis galima, tai galima ir gert! Verčiau tie proto bokštai seime rimtomis problemomis susirūpintų, užuot "antialkoholiniais" ir "antitabakiniais" žygdarbiais apsimetinėdami, kad dirba.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių