Quantcast

A.Butkevičius su „Hitachi“ ketina aptarti naujus pasiūlymus

Premjeras rugsėjį planuoja susitikti su pasirinktu strateginiu investuotoju į naują atominę elektrinę Lietuvoje - Japonijos korporacija „Hitachi“. Algirdas Butkevičius kol kas nekomentuoja būsimo pokalbio turinio, tačiau užsimena, kad japonams išsiųsti nauji pasiūlymai.

„Atlikta labai išsami Lietuvos energetikos studija. Šitą studiją atliko Lietuvos energetikos institutas. Ją dabar atiduosime „Hitachi“ kompanijai. Yra numatytas susitikimas rugsėjį su „Hitachi“ kompanija, dar tikrai nenoriu atskleisti tikslo. Yra kai kurie išsiųsti pasiūlymai“, - ketvirtadienį Vilniuje žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Vyriausybei jau kelerius metus derantis su regioniniais partneriais ir „Hitachi“ dėl Visagino atominės elektrinės (VAE) projekto pagerinimo, jokie sprendimai iki šiol nepriimti.

Lietuvos Energetikos ministerija pernai pristatė bendrą trijų Baltijos šalių energetikos įmonių ir „Hitachi“ poziciją, kad ankstesnės Vyriausybės pradėtą naujos branduolinės jėgainės projektą galima iš esmės pagerinti. Teigiama, jog trys Baltijos šalių įmonės kartu su „Hitachi“ peržiūrėjo projektą ir rado galimybių jį pagerinti, tačiau vis dar lieka atvirų klausimų.

2012 metų spalį patariamajame referendume projektas nesulaukė Lietuvos gyventojų paramos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aneliukas

aneliukas portretas
paziuresim kokios bus pigios dujos is terminalo.gal reikejo 20 metu ne pinigus saskaitose kaupt, o ieskot kitu energetines nepriklausomybes keliu.kodel nieko nepadaryta?politikoj tie patys zmones.

komuna

komuna portretas
atomine bus, nes nera kaip milijardu issidalint.vien kelius pritaikyt i ignalina irangos gabenimui kainuos apie 3 mlrd., o su verslinyku uolumu tai ir 5 mlrd.bus.tik kas ta elektra naudos? pustuste lietuva su sugriauta pramone?kiek musu proanukiai mokes sklolu valstybes?

Runkeli,

Runkeli, portretas
užsičiaupk su tuo savo referendumu.Referendumas buvo patariamasis ir vos įvyko,o jo iniciatoriai-kimunistai dar ir dabar nežino,kaip iš šios padėties išsikapstyti.O gal tu nori prie žibalinės lempos sėdėti,imbecile?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių