Quantcast

2017 metų biudžetą ekspertai ir giria, ir kritikuoja

  • Teksto dydis:

Ekonomikos ekspertai apgailestauja, kad paskubomis priimant kitų metų biudžetą sujaukta mokesčių sistema, o seniai pribrendęs poreikis lankstinti darbo santykius ir socialinę sistemą atidėtas argumentuojant, kad į tai esą reikia įsigilinti, be to, prognozuojama, kad dėl drastiškai keliamų alaus ir vyno akcizų iš Lietuvos gali būti iškeltos kai kurios alkoholinių gėrimų gamyklos, rašo "Verslo žinios".

"Tai rodo, kad tarsi nepasitikima buvusia Vyriausybe, mokslininkais, kurie įsigilino ir sukūrė socialinį modelį. Matau didžiulę riziką, kad jis bus sudarkytas ir neteks savo prasmės. Tas atidėjimas galėtų būti pateisintas tik tuomet, jei peržiūrėjus socialinis modelis taptų tikrai ilgalaike reforma, tačiau klausimas, kas iš to socialinio modelio liks", - dienraščiui sakė Lietuvos verslo konfederacijos Mokesčių komisijos pirmininkas Marius Dubnikovas, neatmetantis, kad dėl drastiškai keliamų alaus ir vyno akcizų iš Lietuvos gali būti iškeltos kai kurios alaus daryklos.

SEB banko prezidento patarėjas Gitanas Nausėda pripažino, kad pasiekti mažesnio biudžeto deficito dabartinėmis aplinkybėmis buvo beveik neįmanoma. "Bendra išvada - 2017 metų biudžetas leis išlaikyti viešųjų finansų stabilumą, nebent imtų sproginėti per siūles atskirų mokesčių surinkimas", - sako G. Nausėda.


Šiame straipsnyje: biudžetaspinigaikritika

NAUJAUSI KOMENTARAI

pinigas

pinigas portretas
saunus ekspertas...tik jis nesiorientuoja realybej...

GITANA

GITANA portretas
Kauno Dainavos poliklinikoje-Gydytojai specialistai uzdirba per menesi 500 er neatskaicius mokesciu,poliklinikos viesojoje erdveje paskelbti algalapiai-neatitinka tikroves, labai didelis buhalteriu pulkas darbuojasi DAINAVOS poliklinikoje,pries 10 metu uzteko 3 ju buchalteriu...visus siuos pagalbinius darbuotojus turi islaikyti gydytojai.Gydytojo pensija dirbus Dainavos poliklinikoje 200er

Vytautas

Vytautas portretas
O kur šiame straipsnyje bent vieno eksperto nuomonė? Radau tik neteisėta veikla (neregistruota lobistine veikla SEBo naudai) užsiimantį veikėją ir dar kažkokį nusmurgėlį.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių