Quantcast

Vairuojančių moterų susitikime – apie automobilių sportą moteriškai

Ketvirtadienio vakarą vairuojančios kaunietės rinkosi į „Inchcape Motors“ automobilių saloną Kaune, į Autoledi.lt vairuojančių moterų susitikimą.

Gausiai susirinkusios dailiosios lyties atstovės susipažino su vienintelio lietuviško moterų ralio ekipažo narėmis Joana Survilaite ir Vesta Surviliene, dalijosi patirtimi apie vairavimą, atliko praktines užduotis. Taip pat vakaro dalyvėms pristatytas naujasis automobilis „Mazda 3“.

Kaip pasakoja „Inchcape Motors“ Kaunas vadovas Darius Armonas, vairuojančios moterys vis labiau domisi automobiliais ir vairavimu, o į automobilių salonus atvyksta vis daugiau moterų, kurios pačios renkasi ir priima sprendimus, kokį automobilį vairuos. Todėl šį pavasarį, sulaukę naujojo „Mazda 3”, atstovai nusprendė jį iš karto pristatyti dailiosios lyties atstovėms.

„Vairuojančios moterys tampa vis aktyvesnės, domisi automobiliais ir dažniau juos įsigyja savarankiškai, todėl nusprendėme pristatyti mūsų naujieną tik moterims, – pasakoja D. Armonas. – Mane žavi vairuojančių moterų energija, smalsumas ir tai, kaip jos sugeba parodyti savo žinias. Tai yra aktyvios moterys ir jas vienija bendri interesai – automobiliai, vairavimas ir jo subtilybės.“

Naujasis „Mazda 3” automobilis, geriausiai atspindinti Japonijos tradicijas, išbaigtas iki mažiausios smulkmenos ir idealiai tinkantis moterims. „Mazda 3“ pasižymi pagerintomis važiavimo savybėmis, be to, šis sportiško dizaino automobilis yra vienas iš ekonomiškiausių savo klasės automobilių. Patogumą sėdėti prie šio automobilio vairo išbandė ir vakaro dalyvės.

Vairuojančių moterų susitikime dalyvavusios vienintelio lietuviško moterų ralio ekipažo narės Joana Survilaite ir Vesta Survilienė pasakojo, kaip jos įsitraukė į tokį ne itin moterišką sportą. Lenktynininkės dalijosi patarimais, kaip vairuoti geriau ir saugiau. Per praktinę užduotį lenktynininkės pademonstravo taisyklingą sėdėseną prie vairo, be to, ragino būti drąsioms prie vairo.

Lenktynininkė Joana Survilaitė pasakojo, kad tokio susidomėjimo vairavimu, automobilio subtilybėmis ir automobilių sportu ji nesitikėjo. „Buvau maloniai nustebinta, kad vakaro viešnios pateikė daugiau klausimų ne apie patį vairavimą, bet apie automobilių sportą ir jo subtilybes. Manau, kad ši auditorija ypatinga, nes domėtis automobiliais, technika, diskutuoti apie vairavimą rūpi tikrai ne visoks moterims, ir tai labai džiugina.“

Neseniai prisidėjusios prie „Rožinio kaspino“ fondo, skirto kovai su krūties vėžiu, veiklos ir tapusios jo ambasadorėmis, Joana ir Vesta ragino moteris nepamiršti rūpintis savimi ir tikrintis savo sveikatą. Dalyvaudamos automobilių sporte jos stengiasi atkreipti dėmesį į šią klastingą ligą, nes šiame sporte beveik pusė žiūrovų – moterys.

Degalinių tinklo „Vakoil“ rinkodaros vadovė Eglė Šamšonaitė pristatė šį mėnesį vykstančią akciją „Vairuojančių moterų mėnuo“. „Pastebėjome, kad vis daugiau moterų užsuka į mūsų degalines. Iš atvykusių penkių vairuotojų trys yra moterys. Todėl artėjant pavasariškai šventei – Kovo 8-ajai – nusprendėme parodyti dėmesį moterims, padėti joms užsipilti degalų, padovanoti įvairių prizų“, – pasakoja E. Šamšonaitė.

Autoledi.lt Vairuojančių moterų susitikimai vyksta vis kitoje vietoje: automobilių salone, kartodrome ir kitur. Per šiuos susitikimus skaitoma paskaita ar rengiama diskusija kuria nors aktualia tema: apie saugų, ekonomišką vairavimą ar tiesiog apie kintančias vairavimo sąlygas. Taip pat pristatomi naujų automobilių modeliai, vyksta jų bandymai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių