Quantcast

Padangoms siūlo specialius konteinerius

Uostamiesčio valdžia klaipėdiečius ragina civilizuotai atsikratyti nebereikalingų, susidėvėjusių mašinų padangų. Norintiems net bus pastatytas konteineris šioms pavojingoms atliekoms.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, kiekvieną pavasarį pastebima, kad žmonės netinkamai atsikrato padangomis. Jos išmetamos pamiškėse ar net gatvėse.

„Jau šiemet iš pamiškių surinkome daug išmestų naudotų padangų. Didelė jų krūva išvežta iš Šiaurės prospekto. Gavę pranešimą, kad kažkur primesta padangų, skubame jas kuo greičiau išvežti. Ten kur būna numestos kelios, krūva greitai pradeda augti“, – tvirtino vedėja.

I.Šakalienė pabrėžė, kad žmonės gali civilizuotai susitvarkyti su šiomis pavojingomis atliekomis.

Vedėja priminė, kad po keturias padangas nemokamai priima įmonė „Kuusakoski“. Jas tereikia atvežti ir priduoti.

Po vieną ar dvi padangas galima palikti ir šalia buitinių atliekų konteinerio. Tačiau, anot I.Šakalienės, pasitaiko, jog gyventojai jas padeda ne šalia, o meta į konteinerį, kas yra draudžiama.

Vedėja tvirtino, jog gyventojams susikaupus daugiau nei 12 padangų, namo administratoriai gali užsakyti joms konteinerį pas atliekų vežėją. Gyventojams ši paslauga nieko nekainuotų.

„Administratoriai su gyventojams sutartų kokiu laiku atnešti padangas ir jos būtų išvežtos. Ši paslauga ir gyventojams nieko nekainuotų, ir biudžetui būtų mažesnė našta, nes nereikėtų padangų rinkti iš pamiškių“, – pabrėžė I.Šakalienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
musu maza imonele bandem uzsisakyti ,turim 16vnt padangeliu tai buvo atsakyta ,nes cia imonem nepriklauso ,tad teks susirinkti jums jas dabar is miesto....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių