Quantcast

Žolininkė pataria, kaip patiems pasigaminti fermentuotos arbatos

Žolininkė Rasa Subačienė sako, kad verta patiems ne tik susirinkti naudingųjų augalų, bet ir pabandyti fermentuoti arbatą, galinčią atstoti pirktinę žaliąją ar juodąją.

„Stiliaus“ pašnekovė įsitikinusi, kad, kai pats pasivaikštai pievoje, pats ieškai, randi, lankstaisi ir susirenki, arbata tampa tavo – daug skanesnė ir šiltesnė už pirktinę.

Tą patį pataria ir mamoms, besiskundžiančioms, kad vaikas negeria jokių arbatų. Sako, kad pakaktų mažylį pasiimti į pievą – savo arbatą jis gers didžiuodamasis ir dar kitus vaišins. 

„Vienas dalykas, kurį labai sunku ištverti, – tai šitos arbatos nereikėtų gerti tik išdžiovinus. Reiktų ją pabrandinti. Kaip aš sakau: jei vasarą padarei, tai iki Kalėdų palaikyk sandariai uždarytame inde – tada atsiskleis jos tikrosios savybės. Kaip vynas brandintas, brandintas sūris, taip ir brandinta arbata. Ir tada galima Kalėdoms pridaryti labai gerų dovanų su vasaros kvapu“, – pataria R. Subačienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

?

? portretas
Tai kur cia tas patarimas kaip fermentuoti? Uzdaryti ir palaikyti lig ziemos?

alkalaoidai

alkalaoidai portretas
žolelės turi labai daug ne tik kvapniųjų bet ir įvairų gydomąjį poveikį turinčių medžiagų. Ir tas pasakymas eikite ir prisirinkite kokių patinka ir gerkite yra lygiai tas pats kaip vaikui duoti dėžutę su spalvotomis tabletėmis ir leisti priryti jų tiek kiek norisi. Žolės yra vaistai ir negalima gerti bet kokių bet kada ir kiekvienam. Senovėje būdavo žolininkės - jos gydė ir žmones ir gyvulius, gerai išmanė žolių poveikį, kokius negalavimus vienas ar kitas augalas pašalina. Po savivaliavimo su žolėmis ir tradicinė medicina gali nebepadėti. Atsargiai. Saugokitės apsišaukėlių.

na

na portretas
sveikiausias gėrimas-vanduo. Lietuviškos žolelės ne šiaip arbata-tai gydomoji arbata ir ja piknaudžiaut nagalima
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių