Quantcast

Vasarą svarbu nepamiršti sportuoti: penki smagūs būdai išnaudoti gerą orą

  • Teksto dydis:

Pradėjus pūsti gaiviems vasaros vėjams, lengva pasiduoti pagundai praleisti sporto treniruotes ir kuriam laikui prarasti motyvaciją sportuoti.

Kad rudenį netektų gailėtis ir graužti savęs dėl atitinkamų tingumo rezultatų, ekspertai siūlo paįvairinti rutiną ir išbandyti 5 smagius sporto būdus, kurie leis ne tik pasimėgauti vasarišku oru, bet ir išlaikyti puikią fizinę formą:

Joga

Vienas iš efektyviausių būdų motyvuoti save sportui ir atgauti vidinę pusiausvyrą – vasaros rytus pradėti jogos treniruotėmis. Pastaraisiais metais itin išaugo šių užsiėmimų populiarumas, todėl nesunkiai rasi bendraminčių sportui gryname ore: socialiniuose tinkluose kuriasi jogos entuziastų bendruomenės, kurios renkasi sportuoti įvairiose vietose – nuo Vingio parko iki Baltojo tilto ar netgi prie namų esančiuose parkeliuose. Pradėjus praktikuoti jogą ryte, ne tik pasisemsi žvalumo ateinančiai dienai, bet ir praleisi laiką su motyvuotais ir įkvepiančiais žmonėmis.

Nustatyta, jog, iriantis upėje ar ežere, pečių juostos raumenys dirba žymiai smarkiau nei atliekant analogiškus pratimus treniruokliais.

Šiaurietiškas ėjimas

Jei vis dar ieškai būdo pradėti vaikščioti daugiau – įsigyk šiaurietiško ėjimo lazdas! Šios lazdos nuima dalį krūvio nuo apatinės nugaros dalies einant ir tolygiai jį paskirsto po visą kūną. Dar daugiau, šiaurietiškas ėjimas –  puiki bėgimo alternatyva, kadangi netaisyklingai bėgant galima padaryti nepataisomą žalą stuburui ar sąnariams. Siūlomos treniruotės puikiai tiks įvairaus amžiaus ir fizinio pasirengimo žmonėms, kadangi jos yra nedidelio intensyvumo ir padeda apsisaugoti nuo širdies ir kraujagyslių sistemos ligų.

Irklavimas

Baidarės – ne tik linksmas draugų ar bendradarbių laisvalaikio užsiėmimas, bet ir puiki proga pasimankštinti. Nustatyta, jog, iriantis upėje ar ežere, pečių juostos raumenys dirba žymiai smarkiau nei atliekant analogiškus pratimus treniruokliais. Todėl pasikviesk keletą draugų ir surenkite smagų pasiplaukiojimą baidarėmis arba valtimis!

Žygis

Svajoji apie efektyvią kardio treniruotę, tačiau bėgimas yra pernelyg sunki užduotis? Tuomet verta išbandyti žygiavimą. Šis užsiėmimas taip pat reikalauja tam tikros ištvermės, tačiau gali suplanuoti savaitgalio žygį ir pradėti jam ruoštis iš anksto: kasdien nueiti nedidelį atstumą ir po truputį jį didinti tol, kol jausies pakankamai pasirengęs didesniems iššūkiams.

Rato treniruotės

Tikriausiai ne kartą parke ar prie upės matei grupę žmonių, atliekančių įvairius sporto pratimus sustojus ratu? Tai vadinamosios rato treniruotės, kurių metu atliekami pratimai skirtingoms kūno dalims stiprinti. Prisijungus prie besimankštinančios sporto grupės ne tik turėsi progą pajudėti gryname ore, bet ir išbandysi gerą viso kūno mankštą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių