Quantcast

Tyrimas: viena iš penkių mirčių pasaulyje susijusi su prasta mityba

  • Teksto dydis:

Tyrimas parodė, kad 2017 metais viena iš penkių mirčių pasaulyje buvo susijusi su prasta mityba. Per didelis cukraus, druskos ir perdirbtos mėsos vartojimas kasmet pražudo milijonus žmonių, skelbia BBC.

2017 metais prasta mityba pražudė 11 mln. žmonių visame pasaulyje.

Bendros ligų naštos tyrimas, kurio rezultatai buvo paskelbti medicinos žurnale „Lancet“, parodė, kad apie 10 iš 11 mln. su prasta mityba susijusių mirčių lėmė kraujagyslių ligos, apytikriai 913 tūkst. žmonių mirė nuo vėžio, o maždaug 339 tūkst. nuo diabeto.

Tai paaiškina, kodėl per didelis druskos vartojimas laikomas tokia didele problema. Dėl per didelio druskos kiekio didėja kraujospūdis, o tai didina širdies smūgio ir insulto riziką.

Druska taip pat gali daryti tiesioginį poveikį širdžiai ir kraujagyslėms ir privesti prie širdies nepakankamumo. Tyrime taip pat įspėjama, kad pernelyg daug žmonių valgo mažai vaisių, riešutų ir daržovių, kurie daro priešingą poveikį ir sumažina širdies ligų riziką.

Paaiškėjo, kad iš 195 tyrime dalyvavusių šalių, daugiausiai mirčių, susijusių su prasta mityba, užfiksuojama Uzbekistane, o mažiausiai - Izraelyje. Prasčiausi rezultatai fiksuojami Pietryčių, Pietų ir Vidurinėje Azijoje, o geriausi - Viduržemio jūros regiono šalyse - Prancūzijoje, Ispanijoje ir Izraelyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zelemuncikas

zelemuncikas portretas
Bent čia Lietuva pirmauja pasaulyje.Nuo nedavalgymo ir maitinimosi atliekomis miršta kas antras lietuvis ir keletas apsirijėlių.

zelemuncikas

zelemuncikas portretas
Kodėl prastą mitybą matujate tik apsirijėlių skaičiumi.?Kur kas daugiau miršta nuo bado bei valgydami sugedusį,graužikų ir vabzdžių užterštą užkrečiamomis ligomis išmestą į šiūkšlynus maistąO jūs mirtimis nuo maisto laikote tik apsirijimus kažkokiais skanėstais.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių