Quantcast

Tymų protrūkis pasaulyje pasiglemžia šimtus gyvybių: milijonai tėvų perspėjami

  • Teksto dydis:

Filipinuose tymų protrūkis kelia grėsmę apytikriai 3,7 mln. jaunesnių nei penkerių metų amžiaus vaikų, įspėjo Raudonasis Kryžius.

Tymų protrūkis šiemet jau pareikalavo 286 žmonių gyvybių.

Šiais metais Filipinuose mirčių nuo tymų skaičius jau yra 42 proc. didesnis nei per visus 2018 metus. Pernai nuo tymų iš viso mirė 202 žmonės.

Iš 286 aukų 110 buvo kūdikiai, jaunesni nei 9 mėnesių amžiaus. Vidutinis visų mirusiųjų amžius yra dveji metai.

Šie 3,7 mln. vaikų niekada nebuvo skiepyti ir neturi jokios apsaugos nuo lengvai užkrečiamo viruso, kuris vis dar plinta tam tikrose Filipinų teritorijose.

Lietuvoje sparčiai plintant tymams, Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) medikai primena, kad kasmet mūsų šalyje nepaskiepyti nuo šios ligos lieka per 5 tūkst. vaikų. Per pastarąjį dešimtmetį tokių neskiepytų ir neatsparių tymų virusui vaikų susidarė daugiau nei 50 tūkst.


Šiame straipsnyje: tymaiskiepaitymų protrūkis

NAUJAUSI KOMENTARAI

vartotojas

vartotojas portretas
koks tymu protrukis, apie ka jus ce pezat? kiek susirgo tymais 10 000 zmoniu? raso lietuvoje apie 120 zmoniu. koks protrukis? ir dar plius, kad kitose salyse ar valstybese susirgo tymais, informacijos nepatikrinsi. taip kad maziau ce su savo propagandom zurnalistai

Lietuve

Lietuve portretas
Filipinai yra besivystanti salis. Ten yra kitu problemu, del kuriu komplikuojasi tymai. Issivysciusiose salyse mirtingumas yra ypatingai mazas. Tymai yra gana lengva liga. Daugumas straipsniu apie typus yra finansuojami farmacijos imoniu. Propaganda, ir tiek. O skiepai, kaip ir bet kokie vaistai, ne be salutiniu poveikiu. Vienas is tu yra padidejimas astmos ir kitu autoimuniniu ligu. Galima ir GBS nuo vakcinu gauti. Paralyzuoja visam gyvenimui.

as

as portretas
Pasidomėkit natūrapatija ir gydymusi natūraliom priemonėm. Nė vienas virusas nemėgsta vandens gėrimo ir prakaitavimo, žolelių arbatų .Yra tiek daug informacijos ir žmonės nepasidomi pačiu svarbiausiu dalyku gyvenime - savo sveikata. Gydytoja be diplomo.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių