Quantcast

Tauragėje – du įtariami mirties nuo gripo atvejai

  • Teksto dydis:

Tauragėje tiriami du galimi mirties nuo gripo atvejai - įtariama, kad ši liga galėjo pražudyti ligoninėje mirusius 34 metų vyrą ir 80 metų moterį.

„Paimti tyrimai, laukiame atsakymų, ar mirties priežastis yra gripas, ar kitos ligos“, - BNS penktadienį sakė Tauragės visuomenės sveikatos centro atstovė Virginija Maziliauskienė.

Tauragės ligoninės direktoriaus pavaduotojas medicinai Danas Masiulionis naujienų portalui 15min.lt sakė, kad ketvirtadienį miręs vyras į ligoninę atvežtas itin sunkios būklės.

„Prieš tai vyras penkias dienas gydėsi namuose. Gripo eigą komplikavo gretutiniai susirgimai“, – informavo D.Masiulionis.

Šį sezoną Lietuvoje oficialiai patvirtinti trys mirties nuo gripo atvejai, dar keliais atvejais laukiama oficialų tyrimų rezultatų.

Ketvirtadienio duomenimis, gripo epidemiją buvo paskelbusios 23 iš 60 savivaldybių.

Medikų teigimu, skirtingai nuo peršalimo, gripui būdinga staigi ligos pradžia, aukšta temperatūra, raumenų skausmai. Nuo gripo efektyviausiai saugo skiepai. Epidemijos metu gyventojai raginami vengti masinio susibūrimo vietų ir sąlyčio su sergančiais asmenimis, dažnai plauti rankas, o susirgus gydytis namuose, neiti į darbą ar mokyklą.


Šiame straipsnyje: Tauragėgripasmirtis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių