Quantcast

Specialistė įspėja: nors serga jau apie 20 tūkst., tačiau tai tik pradžia

  • Teksto dydis:

Praėjusios savaitės duomenimis, peršalimo ligomis sirgo apie 20 tūkst. vaikų ir suaugusiųjų, tačiau, kaip teigia Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro imunoprofilaktikos sk. vedėja Daiva Razmuvienė, tai tik pradžia.

Pasak specialistės, sergančiųjų vis daugėja, o palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, praėjusį rugsėjį sergančiųjų buvo kur kas mažiau.

„Drėgnai šilti orai lemia mūsų aprangą. Pavyzdžiui, vaikai leidžiami į ugdymo įstaigas pernelyg šiltai aprengti, taip sušyla, tad tereikia nedidelio skersvėjo, kad jie peršaltų“, – vieną iš didesnio sergamumo priežasčių nurodo D. Razmuvienė.

Ji taip pat perspėjo, kad norint apsisaugoti nuo rimtesnių sveikatos problemų, visų pirma reikia prižiūrėti save pačius.

„Inkubacinis periodas nuo užsikrėtimo iki ligos pasireiškimo gali siekti parą. Tad vieną dieną gali ateiti į darbą, o kitą jau nebeateiti“, – teigia specialistė bei prideda, kad pajutus peršalimo simptomus reikėtų viruso neplatinti.

Daugiau – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

valgykit

valgykit  portretas
valgykit cesnakus ir nesirgsit 12 gr vasariniu cesnaku smulkiai supiauscius supilat i valgoma sauksta ir uzsigerdami vandeniu praryjat nekramcius susitvarko skrandis ir zarnynas nes dalis nesuvirskitnu cesnaku patenka ir ten pasikiaicia ismatu spalva savaite vartojat savaite ne ir taip visus metus svarbiausia taip naudojant nelieka jokio kvapo naudoju tris metus neatsimenu kada sirgau persalimu ar gripu tik isigykit geru vasariniu cesnaku ir tik nekinietisku jie permirkia chemikalais ir dar velnias zino kuom sekmes visiems ir sveikatos
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių