Quantcast

Šiemet užregistruota beveik 70 tymų atvejų, daugiau nei pusė – Kauno apskrityje

  • Teksto dydis:

Nuo metų pradžios Lietuvoje užfiksuoti 67 tymų atvejai, daugiausia jų užregistruota Kauno apskrityje – 44, penktadienį skelbia Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Vasario pradžioje Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras (ULAC) skelbė, kad užregistruota 16 tymų atvejų, iš kurių 9 vaikai ir 7 suaugusieji.

Tymai registruojami ne tik Lietuvoje, bet ir kitose Europos šalyse. Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro duomenimis, vasario 11 d. populiariame Prancūzijos slidinėjimo kurorte Val Thorens taip pat užregistruotas tymų protrūkis, dauguma susirgusiųjų – slidinėjimo kurorto darbuotojai. Taip pat manoma, kad užsikrėtė ir keli poilsiautojai iš Danijos, Belgijos, Škotijos. Susirgusieji buvo neskiepyti arba skiepyti tik viena vakcinos doze.

Pernai Lietuvoje užregistruota 30 tymų atvejų, iš kurių 4 vaikai ir 26 suaugusieji.

Tymai – ūminė, itin užkrečiama, per orą plintanti virusinė infekcija, kuri dažniausiai prasideda aukšta temperatūra, parausta akys ir bijo šviesos, vėliau atsiranda bėrimai bei tymams būdingos komplikacijos, kurios gali baigtis mirtimi.

Vienintelė efektyvi apsaugos priemonė nuo tymų infekcijos - skiepai.


Šiame straipsnyje: tymaiužkrečiamoji ligaliga

NAUJAUSI KOMENTARAI

eina sau

eina sau portretas
vienintele iseitis skiepai, o kitkas Mirtis.

Anonimas

Anonimas portretas
Labai puiku. Tegul isdvesia visi tie kurie samoningai NESISKIEPIJA. Mums ju NEGAILA.

Tas

Tas portretas
skiepas veikia 10 metų. Jei visam gyvenimui reikia dviejų skiepų. Aš sirgau tymais tarybiniais metais. Persirgimas skiepo nereikalauja,imunitetas visam laikui. Neprisimenu,kad būtų buvę kažkas baisaus. Tik žinau langus dangstė,nes akys šviesos labai bijo. Tuo metu sirgo daug,bet jei yra skiepai reiktų skiepytis,nes gali liga ir sunkiai pažeist. Kam rizikuot,jei gali nerizikuot sveikata,ypač suaugę žmonės sunkiau perneša. Net vėjapaupius sunkokai. Sakau ką savo akim mačiau ir tikrai žinau.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių