Quantcast

Saugiai poilsiauti pajūryje padės specialistai

  • Teksto dydis:

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras visą liepos mėnesį uostamiesčio pajūryje  rengia jau tradicine tampančia akciją „Saugus poilsis pajūryje“. Visuomenės sveikatos specialistai iš anksto numatytose vietose nemokamai matuos kraujo spaudimą, o sutikusius dalyvauti akcijoje vaišins geriamu vandeniu, dalys lankstinukus bei vasaros laikraštį su naudinga informacija.

Šios akcijos tikslas - priminti, kaip nekenkiant sveikatai elgtis prie vandens ir saulėkaitoje, pasirūpinti, kad poilsis taptu saugiu ir visaverčiu. Planuojama, kad poilsiautojai visą liepos mėnesį bus konsultuojami pagal iš anksto parengtą grafiką labiausiai lankomose Klaipėdos pajūrio vietose: Pirmojoje ir Antrojoje Melnragėje, Giruliuose, neįgaliųjų paplūdimyje bei Senojoje perkėloje.

Specialistai perspėja, kad numatyta akcijos vieta ir laikas gali keistis atsižvelgiant į permainingus pajūrio orus, tačiau esant palankioms sąlygoms trokštantys vertingos informacijos ir patarimų, turėtų įsidėmėti šias vietas ir laiką:

I Melnragėje ir neįgaliųjų paplūdimyje – liepos   1, 8, 13, 15, 20, 22, 27, 29 d. nuo 11.00 val. iki 14.00 val.

II Melnragėje ir Giruliuose – liepos 2, 7, 9, 14, 16, 21, 23, 28, 30 d. nuo nuo 11.00 val. iki 14.00 val.

Senojoje perkėloje – liepos 3, 10, 17, 24, 31 d. nuo 11.00 val. iki 14.00 val.

Kelis metus iš eilės vykdoma analogiška akcija kaskart traukia poilsiautojus, informacija apie saugų poilsį domina ir jaunus, ir vyresnio amžiaus vasarotojus. Beje, senjorams dažniausiai nustatomas per aukštas kraujospūdis, tačiau nepaisan to, įvertinti sveikatos būklę prieš saulės vonias ir maudynes vėsioje jūroje pravartu viesiems, o šilti ir nuoširdūs visuomenės sveikatos specialistų patarimai – tikrai bus naudingi kiekvienam poilsiautojui.


Šiame straipsnyje: pajūrissveikataspecialistai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių