Quantcast

Sąmoningo kvėpavimo specialistė: dūsauti reikia visiems ir kuo dažniau

Dūsauti ir žiovauti – prieš penkerius metus vilnietė Šarūnė Lynikaitė niekaip nebūtų patikėjusi, kad galima to mokytis. Šiandien ji ne tik tai padarė, bet ir moko kitus bei teigia – dūsauti reikia visiems be išimties.

Kaip teigia Š. Lynikaitė, kasdien nesąmoningai ne tik dūsaujame, bet ir kvėpuojame. Visas gyvenimas yra tarp įkvėpimo bei iškvėpimo. Šiandien ji – sertifikuota sąmoningo kvėpavimo specialistė, įkūrusi ir saviugdos studiją. Moteris pastebi, kad daugelis suvokiame nemokantys kvėpuoti taisyklingai, bet ir nežinome, ką daryti, kai dėl streso ar susikaupusios įtampos, rodos, įkvėpti tampa nebeįmanoma.

„Mes visi tai darome, kasdien maždaug kas 5 minutes. Reikia paleisti susikaupusią įtampą“, – pasakoja sąmoningo kvėpavimo specialistė.

Mokymosi kvėpuoti iš naujo būtinybę Š. Lynikaitė išgyveno pati. Prieš ketverius metus ji gyveno kaip ir didžioji dauguma – su svarbiausiu lydinčiu žodžiu „greitai”. Jos teigimu, gyvename kasdienybėje, kurioje įtampa yra tapusi norma, o supratimas, kad esame sutverti būti atsipalaidavę, lieka tiesiog pamirštas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių