Quantcast

Rinkimai tęsiasi: kuris Kauno gydytojas nuoširdžiausias?

„Visi gydytojai yra nuoširdūs, tik patys tokie būkime“, – lyg ir subara nuoširdžiausio gydytojo rinkimų sumanytojus kaunietis Tadas Vyšniauskas. Rinkimai tęsiasi, jų rezultatai bus paskelbti balandžio 27 d.

Du prieš vieną

Gausa laiškų su pasakojimais apie medikų nuoširdumą nori nenori verčia tikėti, kad kone visi gydytojai yra tokie, kokie ir turi būti: profesionalūs, jautrūs, suvokiantys, kad jų profesija – išskirtinė, kad susirgęs žmogus išgyvena didelę vidinę dramą, o nuo gydytojo labai daug priklauso ligos eiga.

Būtent tai atsispindi mūsų skaitytojų laiškuose, kuriuose siūlomi kandidatai nuoširdžiausio gydytojo rinkimams. Dauguma skaitytojų pateikia argumentų, kodėl jų siūlomas gydytojas yra nuoširdžiausias. Tai apibūdinama labai gražiais žodžiais ir faktais, kurių palikti vien redakcijos archyvuose, ko gero, nevalia. Šiandien pacituosime keletą iš daugybės skaitytojų laiškų, kurių tebegauname kasdien.

Kai vaikui skauda pilvą

„Geriausias, nuoširdžiausias vaikų draugas – Kauno klinikų Akių ligų skyriaus vedėjas gydytojas Jūratis Žukauskas. Ar gali būti kitas stebuklas, jei vaikas po apsilankymo pas šį gydytoją nori vėl grįžti pas jį. Nors ir skauda ne akį, o pilvą, prašo vežti į Kauną pas Jūratį“, – rašo Regina Budbergienė.

„Ilgai skaudėjo sąnarius, rankas, kojas, o gydytojai siuntinėjo vieni nuo kitų. Kartais prieidavo iki absurdo, apie kurį nenoriu kalbėti. Po ilgų siuntinėjimų patekau pas tikrą gydytoją. Ji nekreipė dėmėsio nei į mano amžių, nei į kitus dalykus. Padarė, jos manymu, reikalingus tyrimus ir jau po kelių dienų pasakė, kad išgydys. Ir ką jūs manot: pradėjau vartoti vaistus ir per keletą dienų pasveikau, nors gydymą dar tęsė ir toliau. Gydytoja pasakė: gydysiu, kol pasveiksi, o ne siuntinėsiu pas šeimos gydytoją. Po trijų mėnesių gydymo parašė atsakymą šeimos gydytojui, ir tuo viskas baigėsi. Labai ačiū tikrai nuoširdžiai gydytojai reumatologei Vandai Veronikai Stigienei“, – pasirašė daktaras Tautvydas Antanas Alekasandravičius iš Garliavos.

„Noriu išreikšti ne tik savo, bet ir daugelio mūsų ligonių, kuriems teko gydytis endokrinologines ligas, nuomonę: gydytoja endokrinologė Aurelija Krasauskienė – šventas žmogus, aukščiausios kvalifikacijos specialistė, gydanti širdimi“, – rašė Gintautas Paltanavičius, Bechterevo liga sergančiųjų draugijos „Judesys“ pirmininkas.

Baimė, ašaros ir laimė

„Turėjome su vyru sunkių psichologinių problemų. Nežinojome, kur kreiptis, nes eiti pas psichiatrus pas mus dar neįprasta. Mes išdrįsome, nuėjome į Psichiatrijos ligoninę. Dideliam džiaugsmui sutikome nuoširdžią gydytoją D.Brazdžiūnienę. Ji kantriai išklausė visas mūsų bėdas, ir tai sujaudino iki ašarų. Jos asmenyje pamatėme ne tik gydytoją, bet ir šiltą žmogų, į kurį dabar galime drąsiai kreiptis. Ji moka patarti, paguosti ir nuraminti. Tai gydytoja, kuri turi Dievo dovaną padėti psichologiškai palaužtiems žmonėms“, – su didžiausia pagarba Bronislava V.

„Drąsiai galiu teigti, kad Pilėnų sveikatos priežiūros centro gydytoja Aušra Česnulevičienė Lietuvos sveikatos sistemoje žengia kelis žingsnius pirma kitų. Ji dirba taip, kad mano, kaip pacientės, gerovė lemiama ne vokeliu ar dovanomis, o gydytojos duota Hipokrato priesaika. Aušra yra ne tik puiki specialistė, bet ir atstovauja tai nedidelei gydytojų klasei, kur žmogiškumas ir nuoširdumas yra svarbiausi. Netgi dabar, kai grįžtu į Lietuvą atostogų (šiuo metu studijuoju Škotijoje), visada užeinu pasisveikinti su savo Gydytoja. Jeigu būtų daugiau tokių nuoširdžių gydytojų kaip Aušra, Lietuva sparčiau žengtų teisingos sveikatos sistemos link“, – rašo Sandra Dailidytė.

„Nuoširdžiai ačiū Kauno neurochirurgams profesoriui Arimantui Tamašauskui ir gydytojui Algimantui Matukevičiui už mūsų vaikui atliktą sudėtingą operaciją, už rūpestingumą, nuraminimą ir paguodą, kai, atrodo, jau niekas nebegali nuraminti ir padėti, kai tokia ilga nežinomybė ir beprotiškai sunku. Laimė, kai tuo metu šalia gydytojai – savo srities profesionalai, žmonės, kurie neskaičiuoja savo darbo valandų. Šie gydytojai – iš didžiosios raides“, – pagarbą reiškia mama Dalia iš Kauno.

Sąrašą galima tęsti

„Kaune yra daug gerų, kompetentingų medikų. Organų transplantologai, kardiochirurgai, neurochirurgai yra labiau matomi, tačiau pirmas žmogus, į kurį kreipiamės sunegalavę, yra gerokai pamirštas šeimos gydytojas. Nuo jo iš dalies priklauso tolesnė ligos eiga. Šeimos gydytoja Vida Stučinskienė, dabar dirbanti “Saulės„ šeimos medicinos centre, mūsų šeimos narius gydo daugiau kaip 20 metų. Niekada neatsisakė padėti, nukreipdavo reikalinga linkme. Taip, pasitardama su ja, užauginau tris dukras, vyras išsigydė skrandžio opą, mama su visa savo ligų puokšte išgyveno iki 91 metų, o man prieš 11 metų laiku diagnozuotas krūties vėžys, taikytas gydymas“, – rašo nuolatinė „Kauno dienos“ skaitytoja Aušra Korsakienė.

Gydytojai kardiologė Gražina Barauskienė, onkologai Boguševičius ir Regina Nutautienė, reanimatologas Rimantas Kėvalas, ginekologas Tomas Biržietis, šeimos gydytojai Olga Vasiliauskienė, Anastasija Aldona Valienė, Danutė Krylovienė...

Jų – nuoširdžiai, profesionaliai, pasiaukojamai dirbančių įvairiose Kauno gydymo įstaigose, sąrašas labai ilgas. Jį paskelbsime Medicinos darbuotojų dieną – balandžio 27-ąją.

Šį sąrašą dar galima pildyti – kandidatų nuoširdžiausio gydytojo rinkimams jų sumanytojai – Lietuvos gydytojų sąjungos Kauno filialas ir „Kauno dienos“ redakcija – laukia adresu: Kęstučio g. 86, 44296 Kaunas, sveikata@kaunodiena.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nemunyka

nemunyka portretas
Snieguole Gromnickiene yra geriausia nuosirdziausia ir nesavanaudiskiausia gydytoja

kame

kame  portretas
Snieguole gromnickiene yra geriausia mano pazinota gydytoja

vytautas

vytautas portretas
reikia tik dziaugtis kad seis krizes laikais dar yra padoriu gydytoju ir kiti turetu pasitemti
VISI KOMENTARAI 35

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių