Quantcast

Projektas „Sveikatiada“ atskleidė, kad vaikai mitybos įpročius perima iš tėvų

  • Teksto dydis:

Baigėsi rugsėjį startavęs sveikatingumo projektas „Sveikatiados mitybos kodų paieška". „Sveikatiados“ ir Lietuvos medicinos studentų sąjungos atstovai lankėsi 5 apskričių mokyklose, kuriose supažindino moksleivius su sveikos mitybos ypatumais žaidimų ir diskusijų forma.

„Sveikatiados mitybos kodų paieškų“ projekto organizatoriai aplankė 15 mokyklų ir įgyvendino 37 užsiėmimus. 1 – 4 klasių mokiniai dalyvavo „Atrask mitybos piramidės lobius ir paslaptis“ žaidime, o 5 – 7 klasių mokiniai rungėsi „Mitybos faktų ir mitų dvikovoje“. Iš viso užsiėmimuose dalyvavo daugiau nei 900 moksleivių.

„Sveikatiados mitybos kodų“ koordinatorė Eglė Maliukevičiūtė džiaugiasi pradinukų aktyvumu: „Vaikai labai noriai statė mitybos piramidę ir domėjosi mitybos klausimais net ir užsiėmimams pasibaigus. Kaip patys pasakojo, turės ką mamoms ir tėčiams papasakoti prie pusryčių stalo.“

Vyresnių klasių mokinius sudomino protų kovos, kuriose jie turėjo pateikti bent po vieną mitybos mitą, o studentai juos paneigdavo arba patvirtindavo. Moksleiviai buvo aktyvūs ir po užsiėmimų: aptardavo juokingiausius mitus, merginos klausdavo apie sveikos mitybos ir gražios figūros paslaptis. Bendraudami su moksleiviais, užsiėmimų vedėjai pastebėjo, kad vaikų mitybai didelę įtaką daro tėvų pavyzdys.

Lietuvos medicinos studentų sąjungos atstovė Aira Beniušytė teigia, kad pamokos buvo naudingos tiek mokiniams, tiek jauniesiems mokytojams: „Manau, kad daugelį moksleivių paskatinome susimąstyti apie tai, ką jie valgo kiekvieną dieną, paieškoti daugiau informacijos apie sveiką gyvenimo būdą. Net ir mums, medicinos studentams, pravertė sveikos mitybos taisyklių pakartojimas.“

„Sveikatiados mitybos kodų paieškų“ pamokos vyko ir nacionalinėje mokyklų parodoje „Mokykla 2014“, kuri vyko lapkričio 21-23 dienomis Litexpo parodų rūmuose. Mugės metu įgyvendintos 4 interaktyvios pamokos, kuriose dalyvavo moksleiviai, mokytojai bei visuomenės sveikatos specialistai. Pamokomis ypač džiaugėsi ir mokytojai, kurie sužinojo dar vieną naują metodą, kaip galima organizuoti sveikatingumo pamokas savo mokyklose.

Pasibaigus „Sveikatiados mitybos kodų paieškos“ projektui, visi užsiėmimų metu aptarti mitai ir faktai bus sudėti į specialų elektroninį leidinį kitoms projekte „Sveikatiada“ dalyvaujančioms mokykloms, kurios mitų ir faktų kovas galės organizuoti pačios.

Apie „Sveikatiadą“

„Sveikatiada" yra socialinis projektas, formuojantis naują sveikatingumo kultūrą Lietuvoje ir pradedantis nuo pačių imliausių visuomenės narių – žemesnių klasių moksleivių.


Šiame straipsnyje: sveikatamitybašeimavaikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių