Quantcast

Plinta absurdiški pasakojimai apie skiepus: po vakcinos vaikas nori tik bananų

  • Teksto dydis:

Lietuvoje kiekvieną dieną daugėjant sergančiųjų tymais, o daugeliui medikų teigiant, kad tymų protrūkį galima suvaldyti tik skiepais, virtualioje erdvėje atsiranda, švelniai tariant, keistokų pasakojimų. 

Bananų prašo visą laiką

Vienai jaunai moteriai kilo klausimas, ar tik ne skiepai yra kalti, kad jos vaikas taip pamėgo bananus.

„Prieš tris mėnesius paskiepijome vaiką nuo poliomielito. Pastebėjau, kad vaikas labai pamėgo bananus – jų prašo visą laiką. Nebenori mėsos, bulvių. Penktadienį daviau pinigų bulvių traškučiams, o jis grįžta iš parduotuvės su bananais. Pasiskaičiau internete, kad skiepai turi beždžionių liekanų. Tačiau to aš nežinojau, o gydytoja kažkodėl neperspėjo. Ar gali būti dėl to? Kokios nuomonės?“, – štai tokia istorija plinta socialiniuose tinkluose.

„Facebook“ nuotr.

Pramušė net dugną

Jaunos moters paskelbta žinute dalijasi ir žinomi žmonės. Laidų vedėja Renata Šakalytė-Jakovleva teigia, kad štai prie ko priveda kai kurių politikų ar žinomų žmonių „argumentų“ pagrįstumas. „Aš labai tikiuosi, kad Dainius Kepenis su savo profesorių komanda šitą atvejį būtinai išnagrinės diskusijoje apie skiepus Seime. Kai manai, kad jau pasiektas dugnas, staiga kažkas jį pramuša“, – socialiniame tinkle „Facebook“ ketvirtadienio rytą rašė žinoma moteris. 

Moteris neatsispyrė juodam humorui: „Aš dabar jau suprantu, iš kur atsiranda prostitutės... Ryškiai po skiepų nuo gimdos kaklelio vėžio.“

Ši moteris greičiausiai yra labai šmaikšti ir turi gerą humoro jausmą. Po skiepų žmonėms neatsiranda jokio potraukio tam tikriems maisto produktams.

R. Šakalytė-Jakovleva mini dalykinę konferenciją „Saugios vakcinos – saugiai Lietuvai“, kurią Seime balandžio 1 dieną žada surengti Seimo narys D. Kepenis. Portalas vakar jau rašė, kad, organizatorių teigimu, konferencijoje dalyvaus ir verslininkas, žinomas vakcinų priešininkas Ugnius Kiguolis. Pats vyras socialiniame tinkle „Facebook“ ragina dalyvauti šioje konferencijoje. „Tęsiantis isterijai ir baimėms Lietuvoje dėl vaikiškų ligų protrūkio, organizuojame diskusiją-konferenciją Seime“, – vaizdo įraše, kuriuo verslininkas pasidalijo antradienį, kalbėjo U. Kiguolis. Diskusijoje, anot organizatorių, žada savo istorijas papasakoti ir tėvai, kurie neva susidūrė su neigiamu skiepų poveikiu sveikatai.

Pats Seimo narys D. Kepenis yra teigęs, kad skiepuose yra ne tik beždžionių, bet ir moterų abortų liekanų. Socialiniame tinkle jis dalijasi ir ataskaita, kurioje, politiko žodžiais, „aiškiai nurodyta, kad tam tikrose vakcinose, jų gamyboje yra/buvo panaudoti žmogiškosios kilmės komponentai, taip pat ir tymų vakcinose MMR.“

„Nuo me­nin­go­ko­ko mes bū­ti­nai tu­ri­me skie­py­tis. Mer­gai­čių pa­pi­lo­mos vi­ru­sas, kur rei­kė­tų kal­bė­ti apie mer­gai­čių do­ro­vi­nį auk­lė­ji­mą, nuo vienuolikos me­tų mes jau no­ri­me pa­skie­py­ti nuo paleistuvystės. Rei­kia pra­dė­ti gal­vo­ti, ir ačiū Die­vui, kad žmo­nės pra­dė­jo gal­vo­ti. Ir pabai­gai. Dak­ta­re Ma­tu­lai, už­si­ra­šy­ki­te (...) kad skie­puo­se yra ne tik mo­te­rų abor­tuo­tų kūdikių ląs­te­lių, ne tik bež­džio­nių ląs­te­lių…“, – ir šį ketvirtadienį kalbėjo D. Kepenis. Kaip rašo BNS, jo pasisakymą išjungęs mikrofoną nutraukė posėdžiui pirmininkavęs „valstietis“ Arvydas Nekrošius.

Žurnalistas ir visuomenės veikėjas Andrius Tapinas į šį internete plintantį mamos nuogąstavimą sureagavo šmaikščiai. „Čia yra visiškas dugnas ir šokas. Turi būti feikas. Net neįsivaizdavau, kad yra tokių nesąmoningų tėvų, kurie duoda vaikams pinigų bulvių traškučiams“, – su ironija rašė žinomas vyras.

Daugeliui tokia jaunos internautės paskelbta istorija sukėlė juoką, o štai kiti pasibaisėjo, kur ritasi pasaulis. „Ar išties žmonės yra tokie buki?“, – klausė susirūpinusi Kristina. „Galbūt vaikui trūksta vitaminų, tad jis ir nori tų bananų. Tačiau kokio amžiaus yra šis vaikas, jeigu jį tėvai jau lepina bulvių traškučiais“, – stebėjosi internautas Juozas.

„Sąmokslo teorija! Skiepuose taip pat yra pimpačkiukų liekanų, ir farmacijos kompanijos augina sau armijas bananais varomų vaikų!“, – lakią vaizduotę pasitelkė internautė Rita.

Medikai: tai – absurdas

Medikai tokią versiją, kad po skiepų vaikas itin nori specifinių maisto produktų, tarkim, bananų, priskiria absurdo kategorijai.

„Ši moteris greičiausiai yra labai šmaikšti ir turi gerą humoro jausmą. Po skiepų žmonėms neatsiranda jokio potraukio tam tikriems maisto produktams“, – portalui sakė Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro atstovas Zigmas Nagys.

Imasi radikalių priemonių

Kol Lietuvoje politikai svarsto, ar atimti iš tėvų, kurie neskiepija savo vaikų, išmokas už vaikus, neskiepytiems susirgus užkrečiamąja liga liepti patiems susimokėti už gydymą, ar skiepus nuo tymų padaryti privalomus, kai kurios šalys imasi radikalių priemonių. 

Štai už 40 km į šiaurę nuo milijoninio Niujorko miesto esančioje Roklando apygardoje nepasiskiepijusiems nepilnamečiams per ateinančias 30 dienų uždrausta rodytis viešose vietose. Tai apibrėžiama kaip zona, kurioje gali susitelkti „daugiau kaip 10 asmenų“, įskaitant viešąjį transportą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pasimetes

Pasimetes portretas
Mano vaikas po skiepu labai pamego alkoholi, turbut skiepuose buvo bomzo liekanu...

Cha

Cha portretas
Viena sugalvojo pasišaipyti iš antivaxerių ir sukūrė sarkastišką pasakojimą apie bananus, o skiepų šalininkai priėmė tai kaip už tiesą. Alio žmonės, kas jums darosi. Neskiriat jau pašaipų nuo tiesos?

Toras

Toras portretas
Orwelas Lietuvoje veikia pilnu tempu.Žmonės, jums ką visai kuku?
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių