Quantcast

Pavasarinė sloga ar alergija: atskirti padės vos du simptomai

Pavasarį vis daugiau laiko norisi praleisti lauke, bet daugeliui tai apkartina užgulusi nosis, sloga, perštinčios akys. Tai – alergijos požymiai, bet gali būti ir virusinio susirgimo pasekmė. Kaip atskirti ir kokių priemonių imtis, pasakojo gydytoja alergologė prof. Rūta Dubakienė. 

„Tie žmonės, kurie žino, kad yra alergiški žiedadulkėms, jau gali sau padėti. Sunkiau yra tiems, kuriems simptomai pasireiškia pirmą kartą. Tada pakanka dviejų klausimų, į kuriuos reikia atsakyti, kad sau padėtum“, – pasakoja gydytoja.

Pasak jos, jei pasireiškia alergijos simptomai, bet pakilusi temperatūra, greičiausiai tai – ne alergija, o virusinis susirgimas. Antras kriterijus, padedantis įvertinti, ar kamuoja alergija – išskyros iš nosies. Jei jos žalios arba geltonos spalvos, tai yra infekcija, pabrėžia R. Dubakienė.

„Alergijos požymiai – vandeninga sloga, čiaudulys, nosies niežulys, akių paraudimas, niežėjimas, ašarojimas. Būtinai turi būti dviejų simptomų kompleksas – tada yra šienligė, t.y. alergija žiedadulkėms. Jeigu turėtume tik alerginę slogą, akių simptomai yra retesni“, – kalbėjo alergologė. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių