Quantcast

Pasaulinis tyrimas: kiaušiniai gerina vaikų smegenų vystymąsi

  • Teksto dydis:

Naujo, keleto universitetų parengtame tyrime teigiama, kad vaikai, kurie nuo 6 mėnesių amžiaus su maistu gauna kiaušinių, pasižymi gerokai aukštesne cholino koncentracija kraujyje, taip pat gauna DHA ir omega 3 riebalinių rūgščių, kurios yra svarbios geram smegenų vystymuisi.

„Kiaušiniai jau seniai laikomi ypač vertingu maistu, o dabar jie visame pasaulyje pripažįstami ir kaip skatinantys geresnį smegenų darbą“, – leidinyje „American Journal of Clinical Nutrition“ rašo viena pagrindinių tyrimo autorių dr. Lora Iannotti iš Vašingtono universiteto.

Kiaušinių baltymai laikyti vienais dažniausių kūdikių alergijas sukeliančių maisto produktų, bet rekomendacijos, nuo kada galima vaikams duoti baltymų, keičiasi. Šiuo metu pediatrai ragina pradėti duoti kiaušinių trynių nuo 8 mėnesių, o sulaukus 12 mėnesių vaikui galim pradėti duoti pilną kiaušinį arba vien kiaušinių baltymų.

Chlorinas, randamas kiaušiniuose, veikia panašiai kaip vitaminas B – jis padeda išlaikyti sveiką smegenų darbą ir palaikyti metabolizmą. Tuo metu DHA ir omega 3 riebalų rūgštys atsakingos už stabilų vaiko smegenų vystymąsi ir funkcionavimą.


Šiame straipsnyje: kiaušiniaivaikaimaistas

NAUJAUSI KOMENTARAI

qqq

qqq portretas
Nuo kada taip "pagerėjo" kiaušiniai.Pastoviai buvome nuteikinėjami prieš jų vartojimą,kad tai tik cholesterolis ir pan.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių