Quantcast

Onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams – beveik 40 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Daugiau nei 37 tūkst. eurų – tiek per 4 mėnesius paaukojo „Maximos“ pirkėjai, įsigydami socialinės akcijos „Reikia draugų“ karuliais pažymėtas prekes.

Surinktos lėšos bus panaudotos įrengti grindis šiuo metu statomame pagalbos centre onkologinėmis ligomis sergančių vaikų šeimoms „Šeimos namuose“, rašoma organizatorių pranešime.

„Tai, kad 9-tus metus iš eilės kartu su labdaros ir paramos fondu „Mamų unija“ mums pavyksta surengti sėkmingą socialinę akciją „Reikia draugų“, rodo ir tai, kad žmonės nori prisidėti prie onkologinėmis ligomis sergančių vaikų bei jų šeimų gerovės, ir tai, kad esame brandi visuomenė – noriai aukojame ir padedame vieni kitiems sunkią minutę. Taip pat brandūs ir atsakingi ir mūsų tiekėjai – 9 jų atsisakė savo pelno dalies tam, kad socialinės akcijos „Reikia draugų“ metu paaukota suma būtų dar didesnė“, – dalinasi „Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė.

Šiandien minėta paaukota suma „Šeimos namų“ statytojams buvo perduota. Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų Vaikų onkohematologijos centro vadovei Jelenai Rascon ir projektą „Šeimos namai“ kuruojančio labdaros ir paramos fondo „Mamų unija“ vadovei Eglei Mėlinauskienei buvo įteikta ne tik paaukota suma, bet ir indas su 37 laimės sausainiais. Taip buvo linkima laimės sveikstantiems po sunkių ligų.

Dieną praskaidrino ir į onkohematologijos centrą atkeliavusios pramogos. Centre besigydantys vaikai ir jų tėvai turėjo progą pasinerti į nuotykių pasaulį išmėginę virtualios realybės akinius, galėjo išmėginti muzikos kūrimo „muzikine dėže“ galimybes ar įsiamžinti momentinėje „foto veidrodžio“ nuotraukoje.

„100 vaikų – maždaug tiek jų kasmet sužino, kad serga onkologine liga. Dažniausiai, padedant gydytojams, vėžinius susirgimus galima įveikti, tačiau gydymas užtrunka ir kelerius metus. O onkologinė liga – itin didelis ne tik finansinis, bet ir emocinis iššūkis visai šeimai“, – teigia paramos ir labdaros fondo vadovė E. Mėlinauskienė.

„Užsienio šalių geroji praktika rodo, kad sunkių ligų atveju itin veiksmingi specialūs pagalbos centrai, kuriuose visi šeimos nariai gali gauti visą reikiamą pagalbą ir būti kartu, mat šiuo metu ligoninėje kartu su vaiku gali būti tik vienas iš tėvų ar globėjų. Tikimės, kad žmonių ir atsakingų įmonių dėka, pagalbos centras šeimoms, kurių vaikai serga onkologinėmis ligomis, duris atvers jau šiemet“, – sako ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių