Quantcast

Odontologų rūmų atstovai: A. Veryga prisipažino dirbęs neskaidriai?

  • Teksto dydis:

Lietuvos Respublikos odontologų rūmų tarybos pirmininkas Alvydas Šeikus teigia, jog rūmai svarstys galimybę artimiausiu metu kreiptis į kompetentingas valstybės institucijas, prašydami įvertinti galimai neskaidrią sveikatos ministro Aurelijaus Verygos veiklą, susijusią su odontologų licencijavimu. Šis licencijavimas vykdomas sveikatos apsaugo ministro nustatyta tvarka.

Portalas šiandien jau rašė, kad Vyriausybė pritarė Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) siūlomam odontologų licencijavimo tvarkos pakeitimui – siūloma nustatyti, kad odontologams ir burnos higienistams reikiamus dokumentus verstis jų veikla išduotų valstybės įgaliota institucija, o ne Odontologų asociacija, kaip yra iki šiol.

Ministro A. Verygos teigimu, tai, kad odontologams licencijas išduoda ne Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba (Akreditavimo tarnyba), licencijuojanti visas kitas sveikatos priežiūros paslaugas, o Odontologų rūmai, turėjo būti keičiama dėl daugelio priežasčių. „Odontologų veiklos licencijavimo perkėlimas Akreditavimo tarnybai leis ne tik didinti skaidrumą, įnešti socialinio teisingumo, aiškumo, mažinti administracinę naštą, bet ir didins kokybę, kadangi tarnyba vykdys visapusišką šių paslaugų priežiūrą. Be to, surinktos lėšos, priešingai nei iki šiol, keliaus tiesiai į valstybės biudžetą. Tokių pokyčių laukia ir odontologų bendruomenė“, – teigė A. Veryga.

Odontologų rūmų atstovai savo ruožtu klausia, ar gali priežiūrą ir kokybę užtikrinti Akreditavimo tarnyba – institucija, kuri Ūkio ministerijos efektyviai dirbančių priežiūros institucijų sąraše įvertinta 48-uoju numeriu iš 54?

Nuo 2016 metų gruodžio 14 dienos, kai A. Veryga užėmė sveikatos ministro pareigas, patikslinta 1414 odontologijos bei burnos priežiūros specialistų praktikos licencijų bei išduota bei patikslinta 458 odontologinės priežiūros (pagalbos) įstaigų licencijų. Jas visas, anot odontologų rūmų atstovų, pasirašė ministras.  

„Šios dienos pranešimas kelia klausimą, ar ministras visą tą laiką dirbo neskaidriai? Kaip, kada ir kam nuspręsti, kada ministro parašas „skaidrus“, kada – ne?“, – klausiama rūmų pranešime ir užsimenama, kad odontologų bendruomenė laukia ministro A. Verygos pasiaiškinimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vanda

Vanda portretas
O kada sutvarkys odontologus - kainos baisios, kvitų neduoda.

neatsidžiaugiu

neatsidžiaugiu portretas
pagaliau turime tikrą sveikatos ministrą

Jonė

Jonė  portretas
Šaunuolis ministras. Tegu tik tvarko tokius uzsmirdusius užkampius.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių