Quantcast

Netikėta apelsino nauda organizmui

  • Teksto dydis:

Apelsinas – ne tik skanus, bet ir labai naudingas organizmui. Nors jį galima rasti daugumos lietuvių namuose, kai kurios naudingos šio įprasto vaisiaus savybės nustebins.

Pirmiausia apelsinas naudingas tuo, kad palengvina vidurių užkietėjimo simptomus. Apelsinai, kaip ir kiti citrusiniai vaisiai, turi šarminį poveikį, stimuliuoja virškinimo sulčių išsiskyrimą į žarnyną ir mažina vidurių užkietėjimą.

Taip pat apelsinai padeda imuninei sistemai. Juose esantys polifenoliai mažina uždegimus ir efektyviai kovoja su virusais bei kitais mikroorganizmais.

Apelsinas naudingas ir tuo, kad padeda užkirsti kelią aukštam kraujospūdžiui. Šie vaisiai turi daug kalio, kuris, pasak LSMU profesoriaus Alvydo Unikausko, išstumia natrį iš organizmo. Kuo mažiau natrio organizme, tuo organizmas atsikrato daugiau skysčių. Mažesnis skysčių kiekis organizme lemia žemesnį kraujo spaudimą, sako gydytojas.

Citrusiniuose vaisiuose yra medžiagų, vadinamų limonoidais. Jie padeda kovoti su vėžiu, suteikia organizmui tonusą ir išlieka kraujo sistemoje ilgiau nei 24 valandas.

Dar viena organizmui naudinga apelsino savybė – kaulų stiprinimas. Apelsinas yra magnio, kuris būtinas kalcio pasisavinimui, šaltinis.

Šis citrusinis vaisius gali turėti įtakos geresnei nuotaikai. Apelsinuose yra vitamino B6, kuris kartais vadinamas „geros nuotaikos vitaminu“. Vitaminas B6 veikia mūsų smegenis, kurios gamina „laimės hormoną“ serotoniną.

Ne mažiau naudingas apelsinas ir lytinei sveikatai – jis pagerina spermos kokybę. Šiuose vaisiuose gausu vitamino C, kuris, pasak mokslininkų, apsaugo spermą nuo genetinių apsigimimų.

Išsamiau apie vitamino naudą organizmui – laidos „Klauskite daktaro“ įraše.


Šiame straipsnyje: apelsinasapelsinai

NAUJAUSI KOMENTARAI

mes

mes portretas
na taip,reklama prakiša visą ššššš...

Rima

Rima  portretas
Pirkom Lidle labai sultingi ir skanus. ten produkcija visada svezia ne degina skrandi. Esu labai patenkinta ir sveikesne. Acu Lidlui .

Hbyu

Hbyu  portretas
Jeigu reklamuoja ką nors ,tai aišku, kad neišperka ir bus išmesta į šiukšlynus.Baisūs tie apelsinai ,apdžiūve,nesišku kada skinti ir kiek yra sandeliuojami Lietuvoje.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių