Quantcast

Nespėliok. Geriau susiskaičiuok

  • Teksto dydis:

Kiek mes fiziškai aktyvūs – tiek ir esame sveiki.  Sena tiesa. Pasyvus, nejudrus gyvenimas  - daugelio ligų priežastis. Na, o jeigu dar ir į mitybos reguliarumą bei saikingumą ranka numota, tuomet visos sąlygos lėtinėms ligoms vystytis yra sudarytos.

Ne visi nori, o ir turi galimybes eiti į sporto, treniruoklių sales. Suprantama, kad ne visi gali pradėti dviračio pėdalus minti, tačiau visi gali pradėti gyventi aktyviau eidami. Net ne bėgdami, bet eidami. Reguliariai ir tinkamai vaikščiojant (einant) galima koreguoti kraujospūdį, paspartinti medžiagų apykaita, o tuo pačiu mažinti antsvorį, gerinti bendrą organizmo būklę. Atkreiptinas dėmesys – „reguliariai ir tinkamai vaikščiojant“. Lėtas pasivaikščiojimas „koja už kojos“ iki parduotuvės ir atgal vargu ar duos ryškių rezultatų.

Siekiant vaikščiojimu pasiekti teigiamų sveikatos pasikeitimų, reiktų skaičiuoti žingsnius: kiek nueinama, kokiu greičiu nueinama. Įsitikinusiems savo kasdieniu judrumu žingsnių skaičiavimas padėtų išsiaiškinti tiesą, galbūt nužingsniuojama ne tiek daug, kiek įsivaizduojama. Be abejo žingsnius galima skaičiuoti ir mintyse arba net pusbalsiu. Tokia savotiška meditacija net rekomenduojama į nerimą, baimes linkusiems, pervargusiems žmonėms. Visi dėl to geriausias būdas sužinoti kasdien nueitą kelią ir jį įvertinti žingsniais arba kilometrais – žingsniamatis – mažas prietaisas nešiojamas su savimi gana tiksliai padės įvertinti fizinį aktyvumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių