Quantcast

Ne vieną atbaidančią ligą valdyti padeda ir maistas (gydytojo patarimai)

Drėkinkite sausą odą ir pasirūpinkite, kad aplinkoje būtų pakankamai drėgmės. Taip sergantiems žvyneline LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ pataria gydytojas Alvydas Unikauskas. Jo teigimu, padėti valdyti šią nemalonią ligą gali ir tinkamų kūno priežiūros priemonių pasirinkimas bei tam tikri maisto produktai.

Bėrimai, niežulys, žaizdos, pūslelės, sąnarių skausmas – visi šie nemalonūs simptomai neatsiejami nuo psoriazės, arba kitaip – žvynelinės. Šia liga Lietuvoje serga 125 tūkst. žmonių.

Išgirdęs, kad serga žvyneline, žmogus neretai parašo sau gyvenimo nuosprendį, kad nuo šiol jis bus tarsi atstumtasis, kurio, bijodami užsikrėsti, vengs aplinkiniai. Kad ir kaip baisiai skambėtų žodis „žvynelinė“, gyvenimas tuo nesibaigia. Šią nemalonią odos ligą tikrai galima suvaldyti visai paprastais būdais.

„Psoriazė – tai autoimuninis pasikartojantis sutrikimas, pasireiškiantis raudonomis besilupančiomis dėmėmis ant odos. Psoriazės poveikis matosi ant viršutinių odos sluoksnių, tačiau problemos slypi imuninėje sistemoje. Bet tai tikrai nėra užkrečiama liga“, – kalba gydytojas Alvydas Unikauskas.

Anot gydytojo, norint palengvinti žvynelinės požymius, dauguma veiksmų turi būti nukreipti į tai, kaip nuraminti imuninę sistemą.

Pirmasis patarimas, norintiems palengvinti žvynelinės simptomus, – drėkinkite orą. Apsaugokite sausą odą ne tik drėkindami ją pačią, bet ir pasirūpinkite, kad aplinkoje būtų pakankamai drėgmės. Dabar kaip tik yra šildymo sezonas, tad oras namuose visada sausas.

Taip pat venkite kvepiančių kūno priežiūros priemonių. Daugumos prausimosi priemonių ir kvepalų sudėtyje yra dažų ir kitų cheminių medžiagų, kurios gali dirginti odą arba sukelti imuninės sistemos reakciją. Rinkitės produktus, ant kurių etiketės parašyta „jautriai odai“.

Sergant psoriaze svarbi tinkama mityba. Naudinga valgyti gėlųjų vandenų žuvį, geriausia riebią dėl joje esančių omega-3 riebalų rūgščių. Rinkitės atlantines skumbres, menkes, silkes, auksines skumbres, lašišas, baltas žuvis, ančiuvius, upėtakius, tunus, sardines. Žinoma, vertinga valgyti daržoves. Jos yra visa ko šaltinis, taip pat ir antioksidantų.

„Beje, pleiskanojančios odos bėrimus mažina alyvuogių aliejus. Pabandykite įtrinti keletą šaukštų alyvuogių aliejaus į galvos odą, kai einate praustis po dušu“, – pataria A. Unikauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

martynas

martynas portretas
tikrai ismesti cukru ir miltinius patiekalus po ilgesnio laiko pamatomas rezultatas dar labai gerai padeda rusu super psor kremas aplamai profesoriiaus unikausko laidos puikiausios pamokos nuo daugelio ligu aciu jums daktare

Jonas

Jonas portretas
Aciu tiems,kas pagaliau sutvarke sia laida,gerai ,kad pakeite daktaro padejeja,nes is pradziu,kai buvo tas vyrukas,negalejai net ziureti i jo elgesi ir ta arkliska jumora.Dabar visai kas kita.Aciu daktarui,nes jis daug ka pataria,isaiskina.

Dekingi

Dekingi portretas
Labai gerus patarimus galima gauti is sios laidos bei vedanciojo daktaro p. Unikausko. Tik gaila, ne visada yra laiko paziureti. O kas nepriimtina, nebutina sau taikyti. Dekingi esame ir Jam, ir laidai, bei asistentei besisypsanciai......
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių