Quantcast

Pagalbos šauksmas: išseko kraujo atsargos

  • Teksto dydis:

Po žiemos švenčių išseko kraujo atsargos, reikalingi visų kraujo grupių donorai, antradienį pranešė Nacionalinis kraujo centras.

Siekiant atstatyti pakankamą kraujo rezervą, sausio mėnesį ilginamas kai kurių Nacionalinio kraujo centro padalinių darbo laikas. Jis ilginamas Vilniaus ir Šiaulių padaliniuose. Tuo metu Šiauliuose duoti kraujo bus galima ir per artimiausius du šeštadienius.

Kitų padalinių darbo laikas lieka nepakitęs.

Nacionaliniame kraujo centre dirbantys specialistai ima donorų kraują, gamina kraujo komponentus ir aprūpina jais asmens sveikatos priežiūros įstaigas bei pacientus. Centre kaupiami ir analizuojami duomenys apie kraujo donorus, recipientus bei kraujo komponentus ir preparatus.

Kraujo donorais gali būti sveiki asmenys nuo 18 iki 65 metų amžiaus, savanoriškai duodantys kraujo ar jo sudėtinių dalių. Žmogaus kūno masė turi būti ne mažesnė nei 50 kilogramų.

Žmogus, norintis duoti kraujo, privalo turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą – asmens tapatybės kortelę, pasą ar vairuotojo pažymėjimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:DDD

:DDD portretas
Tai tegu perkasi ish uzsieniu kur sedi musu beveik visa jauna karta del visiems zinomos priezasties :DDD Per 25 metus tik blogeja padeits ir niekas nenori jos pakeist, susidaro nuomone kad viskas tai daroma specialiai tik vat kokiems tikslams va cia kila klausimas

666

666 portretas
a dar ir nuo prezidentės

666

666 portretas
išvogė ? skaitau kad reik sumažint seimo narių algas 1000 eurų ir tuos pinigus naudoti kraujo pirkimui .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių