Quantcast

Milijardinė žala: vėžiu susirgusios moterys kaltina farmacijos milžinės produktus

Farmacijos ir plačios paskirties produktų gamybos įmonei „Johnson and Johnson“ nurodyta atlyginti 4,7 mlrd. JAV dolerių žalą 22 moterims, kaltinusioms bendrovę, kad jos talko produktai sukėlė joms kiaušidžių vėžį, informuoja BBC.

JAV Misūrio valstijos teismo prisiekusieji iš pradžių moterims iš įmonės priteisė 550 mln. JAV dolerių kompensaciją, o vėliau nurodė sumokėti dar 4,1 mlrd. JAV dolerių baudinių nuostolių.

Farmacijos milžinė šiuo metu yra atsakovė maždaug 9 tūkst. bylų, susijusių su jos gaminama vaikiška pudra.

Po verdikto paskelbimo „Johnson and Johnson“ atstovai pranešė esą nusivylę ir teigė planuojantys skųsti nuosprendį.

Šešias savaites trukusiame bylos nagrinėjime ieškovės ir jų artimieji tvirtino, kad dėl dešimtmečiais naudotos vaikiškos pudros ir kitų talko produktų joms išsivystė kiaušidžių vėžys.

Iš 22 kiaušidžių vėžiu sirgusių ieškovių šešios nuo jo mirė.

Moterų teisininkai teigė, kad įmonė dar nuo praėjusio amžiaus aštuntojo dešimtmečio žinojo, kad jos naudojamame talke yra asbesto, tačiau pirkėjų apie galimas rizikas neįspėjo.

Tačiau įmonė neigia, kad jos gaminiai kada nors buvo užteršti asbestu ir laikosi pozicijos, kad jie vėžio nesukelia. Tai esą patvirtina keli mokslininkų atlikti tyrimai.

JAV maisto ir vaistų administracija (FDA) nuo 2009 iki 2010 metų tyrė įvairių gamintojų, tarp jų – ir „Johnson and Johnson“, talko gaminių pavyzdžius. Juose asbesto pėdsakų nerasta.

Tačiau prokurorai Misūrio valstijos teisme tvirtino, kad FDA ir „Johnson and Johnson“ taikė ydingus tyrimo metodus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilnietis

Vilnietis portretas
Ar as klystu ar dabartine sveikatos viceministre Garuoliene buvo minima artimuose santykiuse su mineta farmacijos kompanija Jonson. Ar jos artimi giminaiciai?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių