Quantcast

Lenkijos gydytojai atliko retą gerklės persodinimą

  • Teksto dydis:

Lenkijos gydytojai pirmadienį paskelbė sėkmingai atlikę retą ir sudėtingą gerklės persodinimo operaciją, praėjus dvejiems metams po to, kai jie pateko į pirmuosius puslapius, atlikę pirmąją gyvybę gelbstinčią veido persodinimo operaciją.

„Pasaulyje anksčiau buvo atliktos dvi panašios operacijos, bet šios mastas buvo didžiausias“, – sakė pietinio Glivicių miesto ligoninės transplantologijos komandos vadovas Adamas Maciejewskis (Adamas Macejevskis), kurio žodžius citavo Lenkijos naujienų agentūra PAP.

Ši komanda operavo 37 metų lenką, vardu Michalas, kurio gerklė buvo pažeista pažengusios stadijos gerklų vėžio.

Balandžio 11 dieną atlikta operacija truko 17 valandų. Per ją buvo persodinta ryklė, gerklos, trachėja, stemplė, skydliaukė, raumenys ir oda.

„Ačiū jums už viską“, – Michalas sakė per spaudos konferenciją. Vyras kol kas galėjo tik šnabždėti, bet jo būklė gerėja, nurodė A.Maciejewskis.

„Buvom nustebinti, kaip greitai jis pradėjo kvėpuoti ir kalbėti. Netgi turėjom jį pristabdyti“, – teigė gydytojas.

Michalo dar laukia ilga reabilitacija, kad jis galėtų „normaliai kalbėti, valdyti ir kvėpuoti – kaip ir mes visi“, pridūrė A.Maciejewskis.

Ta pati transplantologų komanda 2013 metais taip pat atliko pirmąją pasaulyje gyvybę gelbstintį veido persodinimą lenkui, kuris buvo sužeistas akmentašių dirbtuvėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių