Quantcast

Krūties vėžiu sergančioms moterims – dosni dovana

  • Teksto dydis:

Tarptautinės Vilniaus moterų asociacijos (International Women‘s Association of Vilnius) narės jau 10 kartą Kauno klinikoms įteikė dovanų – biopsinių adatų, naudojamų krūties vėžio radiologinei diagnostikai ir krūties audinio žymeklių.

Šie iš labai brangių metalų pagaminti žymekliai naudojami moterims, turinčioms lokaliai išplitusį krūties vėžį naviko riboms prieš neoadjuvantinį gydymą pažymėti. Po šio gydymo, naudojant šiuolaikinius chemoterapinius vaistus, navikas dažnai visai išnyksta.

„Onkologija yra be galo svarbi sritis, todėl dovana, kurią gavome, yra labai prasminga ir naudinga Kauno klinikoms. Kasmetinė jūsų parama padeda užtikrinti dar geresnę medicinos kokybę ligoninėje“, – dėkodamas už dovaną Kauno klinikoms teigė generalinis direktorius prof. habil. dr. Renaldas Jurkevičius.

„Mes esame labai dėkingi už jūsų svarbią paramą-dovanas mūsų ligoninei, kurios gerina pagalbos prieinamumą, įtariant krūties onkologines ligas. Vien 2017 metais Higienos instituto duomenimis, nustatyta  2832 nauji krūties vėžio atvejai  –  tai išties didelis skaičius. Besikeičiantis gyvenimo būdas ir tempas, reprodukcinė sveikata ir daug kitų faktorių prisideda prie klastingos ligos atsiradimo.  Žinoma, didesnis diagnozuotų ligos atvejų skaičius reiškia ir tai, kad gerėja diagnostika. Vis anksčiau galima diagnozuoti ligą ir užkirsti kelią krūties vėžio išvešėjimui. Todėl jūsų įteikta parama, skirta ligos diagnostikai, yra be galo vertinga“, – dėkojo Kauno klinikų Onkologijos ir hematologijos klinikos vadovė prof. Elona Juozaitytė.

„Pastebėjome, kad moterys dažnai tiesiog bijo pasitikrinti savo sveikatą. Mūsų iniciatyvos tikslas – ugdyti moterų sąmoningumą, kad jos dažniau ir daugiau išgirstų apie prevenciją – ankstyvą krūties vėžio diagnostiką. Net jei ir jaučiasi gerai, moteris vis tiek turėtų pasitikrinti“, – teigė labdaros renginio „Sužydėjusi viltis“ komiteto pirmininkė Natalija Dapkienė.

Onkologijos ir hematologijos klinikos vadovė prof. E. Juozaitytė pabrėžė Kauno klinikų  Profilaktinių programų tarnybos vykdomą krūties vėžio profilaktinės patikros veiksmingumą ir indėlį prisidedant prie moterų sąmoningumo ugdymo. „Žinoma, ateinančių pasitikrinti moterų skaičius vis dar nėra džiuginantis, ateityje tikimės dar geresnių skaičių“, – kalbėjo Kauno klinikų direktorius visuomenės sveikatai, mokslui ir studijoms dr. Tomas Lapinskas.

Paramos įteikimo metu svečiai kalbėjosi apie Kauno klinikose vykdomą ankstyvą krūties vėžio diagnostiką, vykdomas prevencijos programas, gydymą. Diskutuota apie onkologijos sritį ir gydymo galimybes Kauno klinikose ir Lietuvoje.

Tarptautinės Vilniaus moterų asociacijos valdybos pirmininkė Jurgita Butkevičienė  kartu su kasmetinio labdaros projekto „Sužydėjusi viltis“ labdaros renginio komiteto pirmininke N. Dapkiene džiaugėsi galėdamos efektyviai prisidėti prie onkologinės pagalbos kokybės gerinimo ligoninėje ir Lietuvoje.

Onkologija – viena iš prioritetinių  Kauno klinikų veiklos sričių, o gauta parama – ypatingai svarbi ir naudinga, nes prisideda prie onkologijos pagalbos kokybės gerinimo ligoninėje.

Jau dešimtą kartą surengusi iškilmingą labdaros vakarą „Sužydėjusi viltis“ (angl. „Blossom of Hope“) šiemet surinko per 28 tūkstančius eurų. Už paaukotus pinigus buvo nupirktos krūties vėžio diagnozavimą palengvinančios priemonės, kurios rugsėjo mėnesį bus išdalintos ir kitoms didžiosioms Lietuvos ligoninėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių