Quantcast

Krepšininkė L. Pikčiūtė: sveika gyvensena – geriau nei dieta

  • Teksto dydis:

Ilgametė Lietuvos moterų krepšinio rinktinės narė Lina Pikčiūtė yra išbandžiusi ir vegetarizmą, ir kardinalias dietas. Už tai ji net gavo pylos nuo trenerių. Profesionali sportininkė savo kailiu įsitikino, kad sveikas ir aktyvus gyvenimo būdas yra naudingesnis ir efektyvesnis už bet kokius kraštutinumus.

„Mitybos planavimas yra būtinas atletams, bet režimo nereikėtų maišyti su dietomis. Tiesiog aš kasdien daugmaž žinau, ką valgysiu rytoj. Sezono metu valgau penkis-šešis kartus per dieną. Manau, kad visa tai tinka ne vien profesionaliems sportininkams, – pasakoja viena gražiausių šalies krepšininkių tituluojama 24-erių klaipėdietė. – Tarp sportininkių irgi esama tokių, kurios susivilioja griežtomis dietomis, bet tai pastebėję treneriai iškart duoda pylos. Mityba yra viso ko pagrindas ir pradžia, ji privalo būti apgalvota bei protinga, nelinkusi į kraštutinumus.“

Ką valgo krepšininkės? L. Pikčiūtė nusišypso sakydama, kad valgyti galima kone viską, bet su saiku. Sportuojantiems žmonėms ji pirmiausiai siūlytų vengti saldumynų, tačiau pati atvirai pripažįsta jaučianti silpnybę ledams. Sportininkė juokauja, kad veikiausiai nėra tokios rūšies, kurios nebūtų ragavusi. Net ir po sočiausių pietų ji neatsispirtų desertui, jei tai – ledų porcija.

TV3 laidoje „Mitybos ir sporto balansas“ viešėjusi 192 cm ūgio vidurio puolėja pasakoja prieš kelerius metus mėginusi atsisakyti mėsos, bet netruko įsitikinti, kad sporte tai naudos neatneš: „Man, kaip centro puolėjai, nėra nustatytos svorio ribos. Svarbiausia gerai jaustis aikštelėje ir už jos ribų. Krepšinyje iš mūsų pozicijos žaidėjų netgi reikalaujama, kad nebūtume pernelyg lieknos. Kovojant po krepšiais reikia ir svorio, ir jėgos.“

Kulinaras Alfas Ivanauskas, tarsi antrindamas krepšininkės mintims apie mitybą, šeštadienio rytą 10.00 val. pakvies pradėti gardžiais pusryčiais. Šįkart virtuvės virtuozas TV3 žiūrovams pateiks salotų su jautiena receptą. Mitybos specialistas Artūras Sujeta patvirtins, kad šis valgis ne tik skanus, bet ir sveikas, mat jautiena naudinga žmogui, o ypač dailiosios lyties atstovėms.

Gražesnių kūno linijų trokštančioms moterims L. Pikčiūtė pataria niekada nepulti laikytis drastiškų dietų, kurios labiau nualins, nei duos naudos: „Jei vieną dieną suvalgysite obuolį ir išgersite daug vandens, kitą kartą gali kilti nenumaldomas noras sušlamšti picą, o gal net ir visas dvi. Niekam ne paslaptis, kad tie numesti kilogramai po to grįžta dvigubai, tad reikia išmokti jais atsikratyti be staigaus ir didelio šoko organizmui.“

Vis dėlto L. Pikčiūtė liko ištikima pagrindinei „Mitybos ir sporto balanso“ taisyklei: kiek kalorijų suvalgei, tiek reikia ir sudeginti. Po sočių pietų su Vlada Musvydaite, krepšininkė prisijungė prie trenerių komandos ir susirungė pirmąkart vykusioje sporto šventėje.

Vl. Musvydaitės ir L. Pikčiūtės nuotykius varžantis dėl nugalėtojų laurų netradicinėse sporto rungtyse televizijos žiūrovai pamatys jau rytoj, šeštadienio rytą, 10.00 val., per TV3.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių