Quantcast

Kodėl Kauno vyrai pradėjo dažytis barzdas?

  • Teksto dydis:

Dešimtmečius bėgiojantis pensininkas, vos trečią dešimtį perkopęs, bet nebėgiojantis ir aktyviai nesportuojantis vadybininkas, 25 metų sulaukęs rankinio žaidėjas. Visus šiuos ir dar kelis šimtus vyrų vienija rožinės barzdos ir meilė moterims.

Jie spalio 2 dieną savo meilę ir rūpestį pasiryžę įrodyti dalyvaudami jau trečią kartą Kaune vyksiančiame „Pink Run su BENU“ bėgime. Kas juos skatina ryžtis tokiam žingsniui?

„Kaip galima nebėgti už mylimas moteris? Manau, kad yra labai svarbu padėti, paremti ir parodyti palaikymą joms. Šis bėgimas tikrai yra unikalus. Per metus sudalyvauju dešimtyje bėgimo renginių, bet šis visada buvo išskirtinis. Čia ne taip, kaip kituose bėgimuose, kuomet leki dėl rezultato net iki pažaliavimo ir nieko nematai aplink. Bėgant rožinėje minioje jaučiamas bendrumas, bėgi ne dėl laiko. Spėji ir pasidairyti, akimis su šalia bėgančiais ryšį užmegzti“, – pasakojo 20 metų ugniagesiu gelbėtoju dirbęs ir dabar į pensiją išėjęs 53 metų Klemensas Zaranka.

Bėgikas jau antrą kartą tapo ir renginio reklaminiu veidu. Kartu su kitais vyrais išsidažė rožine spalva savo barzdas ir sudalyvavo linksmoje fotosesijoje. 10 kilometrų sekmadienį planuojantis įveikti kaunietis pastebi, kad dažnai nesusimąstome, jog vieną dieną mus ar mūsų mylimuosius gali užklupti netikėta liga. „Gyvename taip, tarsi visos ligos būtų užsienyje, toli nuo mūsų. Bet jos pasiglemžia net ir iš pažiūros sveikus, jaunus žmones. Viskas, ką galime padaryti, tai stengtis ligoms užkirsti kelią kuo ankščiau. Tikrintis, stebėti save. Šiuo bėgimu siekiame, kad kuo daugiau moterų tai darytų. O jei jau liga užklupo, tiesiog būtina padėti kitam, nes ir pačiam kada gali prireikti aplinkinių pagalbos ir palaikymo“, – gyvenimiška išmintimi dalijosi bėgikas.

Jam pritarė ir rankininkas iš Garliavos Martynas Karpas. Reklaminėje fotosesijoje noriai sutikęs dalyvauti jaunuolis „Pink Run su BENU“ renginyje kartu su žmona planuoja įveikti 5 kilometrus. Jis į tai žiūri ne tik kaip į smagią ir prasmingą pramogą, bet ir galimybę į gyvenimą pažiūrėti kitu kampu. „Niekada nesusimąsčiau, kas būtų ir ką galėčiau ar turėčiau padaryti, jei mano mylima moteris susirgtų. Tikrai būčiau tam nepasiruošęs. Tiesiog įprasta, kad kol nenutinka kas nors blogo, tol negalvojame, kad tai gali ištikti ir mus. Iš tiesų, net ir profilaktiškai pasitikrinti kol kas nekilo minčių. Bet po šio renginio gali būti, kad bus suplanuotas ir vizitas pas specialistus“, –- pasakojo į renginį su rožine barzda sugrįžti planuojantis kaunietis.

Martynui antrina ir 31-erių IT įmonėje vadybininku dirbantis Giedrius Ibianskas. Bėgimu neužsiimantis, bet noriai visus raginantis sudalyvauti paramos bėgime kaunietis tiki, kad vien kalbėjimas ir reklamos mieste priverčia moteris susimąstyti. „Visa labdaringo renginio sklaida mieste jau daro gerą darbą. Visos reklamos, Žiniasklaidoje publikuojami pranešimai ir kita komunikacija padeda kovoti su krūties vėžiu. Moterys, net ir nedalyvaujančios renginyje, jau susimąsto apie ligą, jos prevenciją. Bėgimas taip pat skatina ir sveiką gyvenseną, kas yra viena iš šios ligos prevencijos dalių“, – tikino G. Ibianskas.

Spalio 2 dieną Kauno Rotušės aikštėje vyks tradicinis, trečius metus organizuojamas rožinio kaspino paramos bėgimas „Pink Run su BENU“. Rožine atributika pasipuošusi minia siekia atkreipti dėmesį į krūties vėžio ligą. Dalyviai taip pat aktyviai aukoja su krūties vėžiu kovojančioms moterims. Už surinktą paramą sergančioms moterims bus skiriama reabilitacija sanatorijoje. Dalyviai gali bėgti 5 ar 10 kilometrų distancijas miesto centre.

Daugiau informacijos – čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Barzdos nuraudo tiems kurių moterys nesiskuta.

tikri vyrai barzdu nesidazo

tikri  vyrai  barzdu  nesidazo portretas
dazosi Concitos ir stai toki pridurkai su sifilio apgrauztom smegenelem.....

manau kad

manau kad portretas
Kaunieciai vyrai pradejo dazyti savo barzdas nes ju mamos dazo plaukus ir jie nori buti panasus i mamas savo.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių