Quantcast

Klaipėdos apskrityje padaugėjo sergančiųjų

Nors į pajūrį palengva atkeliauja šiltesni orai, Klaipėdos apskrityje 16 šių metų savaitė išaugo sergančiųjų gripu ir peršalimo ligomis skaičius. Visoje apskrityje balandžio 13–19 dienomis gripas į ligos patalą paguldė daugiau nei pusšimtį gyventojų. Vis dėlto pernai tokiu pat metu sergančiųjų būta daugiau.

Šių metų 16 savaitę lyginant su 15 Klaipėdos apskrityje sergamumas gripu ir peršalimo ligomis padidėjo 1,1 karto.

Gripas į ligos patalą paguldė šešias dešimtis gyventų, iš jų 17 – vaikai. Balandžio 13–19 dienomis dėl sunkios gripo eigos į ligoninę paguldyti du Klaipėdos apskrityje gyvenantys vaikai.

Pastebima, kad šiuo metu labiausiai liga „kerta“ vaikus iki 17 metų. Daugiau nei 60 proc. visų sergančiųjų peršalimo ligomis arba gripu – vaikai.

16 šių metų savaitę didžiausias sergamumas užfiksuotas Neringoje, geriausiai ligai atsilaikė Palangos gyventojai – čia fiksuotas mažiausias sergamumo rodiklis.

Uostamiestyje nustatytas sergamumo rodiklis siekia daugiau nei 57 atv. 10 tūkst. gyventojų.

Sveikatos specialistų teigimu, vos tik pajutus pirmuosius gripo simptomus reikia nedelsiant kreiptis į gydytoją. Pakilus karščiui, krečiant šalčiui, jaučiant raumenų, sąnarių, galvos ar gerklės skausmus, kosėjant rekomenduojama nevykti į darbą, mažųjų ligoniukų neleisti į švietimo įstaigas.

Siekiant išvengti varginančios bei pavojingos ligos reikia reguliariai plauti rankas, vengti masinių susibūrimų vietų, dažnai vėdinti patalpas, čiaudint užsidengti nosį ir burną, neplautomis rankomis stengtis neliesti burnos, nosies ir akių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių