Quantcast

Klaipėdiečius guldo ne gripas

Uostamiesčio gyventojų imuniteto atsargos baigėsi – daugybė žmonių serga, pirminės sveikatos priežiūros įstaigos pilnos nosimis šniurkščiojančių, kosinčių, karščiuojančių žmonių.

Klaipėdoje gripo epidemija dar neskelbiama, tačiau pasiligojusių ir dirbti negalinčių žmonių – nemažai.

Klaipėdos sveikatos priežiūros centro Šeimos medicinos departamento vadovė gydytoja Angelė Razgienė patikino, kad gydytojams pastarosiomis dienomis tenka milžiniškas krūvis, sergančiųjų – labai daug.

"Tipiško gripo atvejų kol kas dar nėra fiksuojama gausiai, bet peršalimo ligomis apsirgusiųjų – šimtai per vieną savaitę. Peršalę pacientai kosi, juos vargina gerklės skausmas, ypač kamuoja sloga. Iki 40 laipsnių kylančia temperatūra skundžiasi tik vienas kitas pacientas, dauguma teigia, kad temperatūra siekia 38 laipsnius. Dažnu atveju diagnozuojami bronchitai, katarai, rinosinusitai, jau diagnozavome ir plaučių uždegimų", – pasakojo gydytoja A.Razgienė.

Medikė stebėjosi, jog pacientai skundžiasi peršalimo ligų požymiais, tačiau neprisimena, kad būtų sušalę. Tai verčia įtarti virusų suaktyvėjimą.

Kokio tipo virusas dabar labiausiai puola uostamiesčio gyventojus, gali pasakyti tik specialius tyrimus atliekantys visuomenės sveikatos centro specialistai.

Gydytoja Nijolė Mandeikienė patikino, kad kasdien sergančiųjų gripu daugėja, bet kol kas dominuoja peršalimo ligos. Tyrimai rodo, kad bakterinių infekcijų – itin mažai. Gydytojos žiniomis, žmonės dažniausiai serga virusinėmis infekcijomis. Šiemet jų ypatybė – labai skaudanti gerklė ir ilgai besilaikanti aukšta temperatūra.

Kol kas pas medikus lankosi daugiau sergančių suaugusiųjų nei vaikų.

Kaip įprasta, pakilus temperatūrai bei pajutus šaltkrėtį ir kitus tipiškus peršalimo požymius, medikai pataria gulėti, gerti daug šiltų skysčių, kreiptis į savo šeimos gydytoją. Antivirusiniai vaistai veiksmingi porą pirmųjų ligos dienų. Šeimos gydytojai dabar noriai bendrauja su savo pacientais telefonu, receptą vaistams pasiimti gali ateiti ir kuris nors ligonio giminaičių.

Šeimos gydytojai yra pastebėję, kad peršalimo ligomis klaipėdiečiai suserga dažniausiai būtent sausio pabaigoje ar vasario pradžioje.

Statistika

Praėjusią savaitę Klaipėdos sveikatos priežiūros centre gripas diagnozuotas 20 žmonių, 450 – peršalimo ligos.

Vien pirmadienį užfiksuota 14 susirgusiųjų gripu, peršalimo ligomis – 56 ligoniai.


Šiame straipsnyje: gripasperšalimasligasergamumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
O ko jūs tikėjotės? Kai pulkai žmonių priversti dėl recepto pratęsimo į poliklinikas valkiotis, gripo (ir ne tik gripo) užkratui plisti geresnių sąlygų nereikia!

o

o portretas
/serga/ ne uz aciu tai /ateiviai/ tegul dirba vergai zemaiciai....

Klp

Klp portretas
Prie ko cia imunitetas ? Gal rašykite teisybe,kad nebera kas dirbtu uz vergovine alga,nera kas pavaduoja zmones kurie serga
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių