Quantcast

Tai, kas būtina keliautojo vaistinėlėje

Skubate krautis lagaminus ir vykti į kurį nors Lietuvos ar užsienio kurortą? Palūkėkite, sveikatos draudimas nėra vienintelis dalykas, kuris pravers kelionėje! Štai keli patarimai, ką būtiniausio įsidėti į kelionės vaistinėlę.

Visada pravartu turėti vaistų ir tepalų nuo skausmo

Ilgiau trunkantis nuovargis ar karštis kelionės metu gali sukelti skausmus. Nuo nepatogaus ir ilgalaikio sėdėjimo autobuse, traukinyje ar lėktuve gali skaudėti kojas, nugaros raumenis, pečius. Ką jau kalbėti apie tai, kad netikėtai gali pradėti skaudėti dantį. Nors, žinoma, prieš kelionę patartina juos pasitikrinti. Taigi, į kelionę būtina pasiimti nuskausminamųjų, uždegimą slopinančių vaistų. Patempus raumenis ar sausgysles, susimušus, įkandus vabzdžiams nepakeičiami geliai, purškikliai ir vienkartiniai šalčio paketai nuo skausmo. Jei netikėtai imtų skaudėti gerklę, pravers ir čiulpiamosios tabletės su eukaliptu ar mentoliu.

Įsimeskite vaistų nuo karščiavimo

Manote, kad sukarščiuoti įmanoma tik žiemą? Karščiavimą šiltuoju metų laiku gali nulemti apsinuodijimas ar perkaitimas saulėje. Tad atsargumo dėlei įsimeskite tam tinkamų vaistų. Reikia nepamiršti, kad Pasaulinė sveikatos apsaugos organizacija rekomenduoja griebtis temperatūrą mažinančių vaistų, tik jei ji viršija 38,5º С.

Nepamirškite virškinimo ir žarnyno sutrikimų

Ilgesnėse kelionėse be šių sveikatos sutrikimų dažniausiai neapsieinama. Pirmiausia, žinoma, svarbi prevencija. Kelionės metu gerkite natūralų vandenį, šiltas žolelių arbatas. Kai tik įmanoma, pavalgykite šilto maisto. Tam tikslui galite įsidėti ir greitai paruošiamų dribsnių košių. Kalbant apie vaistus, į keliautojo vaistinėlę būtina įdėti aktyvintosios anglies tablečių, smektos, vaistų nuo rėmens. Taip pat gali praversti virškinimo fermentai.

Būtinos priemonės žaizdoms bei nuospaudoms

Ir visiškai nesvarbu, kad nežadate leistis į žygį. Kai kurių dalykų neįmanoma numatyti. Tad į kelioninį krepšį įsidėkite gydomųjų pleistrų, sterilaus binto, dezinfekuojamąją priemonę. Gali praversti ir tepalas nuo grybelio. Mat kai kuriuose kurortuose smėlis nėra toks švarus, kaip norėtųsi.

Patarimas

Prieš išvykstant atostogų, pasikonsultuokite su šeimos gydytoju. Jis geriausiai patars, ką dar būtina įsidėti į kelionės vaistinėlę. Primins ir apie reikalingus skiepus, jei išvykstate į egzotišką šalį.

JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centras keliautojams taip pat pataria pasiimti:

Receptinių vaistų, jei juos nuolat vartojate ir nepamirškite receptų kopijų.Taip pat turėkite vaistų nuo alergijos.

Šeimos gydytojo išrašytų antibiotikų, kurie pagelbės, pavyzdžiui, jei nuo infekcijos pradėsite viduriuoti. Taip pat nepamirškite tepalo nuo nudegimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių