Quantcast

Kaip išsirinkti tinkamą avalynę vasarai?

Didžiausias krūvis kiekviename žingsnyje tenka pėdoms, todėl svarbu tinkamai išsirinkti batus. Pasak specialistų, reikia žinoti, kokiomis savybėmis pasižymi sveika avalynė ir kokie batai geriausi vasarą.

Atėjus šiltajam metų laikui žieminius batus dedame šalin ir avime lengvus, vasarinius batelius, tačiau gydytojai perspėja, kad pasirinkus netinkamą avalynę  gresia nugaros ir pėdų skausmai.

„Sveika avalynė pasižymi tokiomis savybėmis: padikaulių sritis neturi lankstytis, tai yra padas iš išorės turėtų būti kietesnis, pakankamai platus, nesiauras, iš vidaus – atvirkščiai, avalynė turėtų būti kuo minkštesnė, amortizuojanti ir būtinai suformuota nelygi“, – aiškina podiatrė (pėdų priežiūros specialistė) Aušra Valevičienė.

Gydytojos podiatrės teigimu, tokie pasakymai kaip „tik lengva avalynė yra patogi“ – mitas, iš tiesų lengvumas neturi jokios įtakos. Dar vienas mitas – basomis vaikščioti sveika. Išties kojoms tinka tik nelygus paviršius: žolė, smėlis, akmenukai, o namie būtina avėti šlepetes, nes lygus kietas paviršius pėdai kenkia.

Plačiau – Gabijos Augustinaitės reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
pataisau http://www.personabatai.lt/naujienos/drabuziai-ir-batai-internetu-dazniausiai-daromos-klaidos

Anonimas

Anonimas portretas
čia straipsnis apie klaidas perkant internetuhttp://www.personabatai.lt/naujienos/drabuziai-ir-batai-internetu-dazniausiai-daromos-klaidos
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių