Quantcast

Kaip be skalpelio susigrąžinti jaunystę?

  • Teksto dydis:

Meistrės pirštai švelniai prisiliečia prie dekoltė zonos, paskui nukeliauja kaklo link – taip prasideda valandą trunkantis ypatingas skulptūrinis veido masažas. Šią naujovę į Lietuvą atvežusi Viktorija Radzevičienė pasiryžusi atiduoti viską, kad nors lašelis jaunystės eliksyro kaptelėtų į kiekvieno jos kliento sielą.

Atrado pašaukimą

Moksliškai tai vadinama skulptūriniu veido odos stangrinimu, o paprasčiau – kalbame apie unikalią ir itin veiksmingą procedūrą, kuria be skalpelio ir kitų priemonių veidui sugrąžinama jaunystė.

Apie viską – nuo pradžių. Viktorija – diplomuota verslo vadybos specialistė, kultūros paveldo ir turizmo magistrė, dar turinti aukštąjį menotyros mokslų išsilavinimą. Tačiau moteris suprato, kad darbas biure nuo 8 iki 17 val. – ne jai.

"Prieš trejus metus atradau masažus. Pradėjau gilintis, mokytis, lankiau kursus ir kartu ieškojau savęs. Vieni, antri, dešimti mokymai – ir taip po 30-ies supratau, kad atradau savo pašaukimą", – džiaugėsi moteris.

Ką tik ji įgijo ir masažuotojo specialybę – baigė Karaliaus Mindaugo profesinio centro rengiamą kursą.

"Labai atsakingas darbas prisiliesti prie žmogaus. Masažuodamas neturi teisės būti blogos nuotaikos, nes viskas persiduoda kitam žmogui per tavo prisilietimą", – žino svarbiausią taisyklę Viktorija.

Ji darbo metu tarsi medituoja: nepavargsta, neišsenka, nepatiria streso, o jausmas, kad gali padėti žmogui, lydi kiekvieną žingsnį.

Mokėsi iš technikos pradininko

"Kūną myliu, bet veidą myliu labai", – šią frazę pokalbio metu Viktorija pakartoja net kelis kartus. O kai žmogus nesipriešina savo pašaukimui, bundančiai intuicijai, aplinkybės ir žmonės jį suranda patys. Taip atsitiko Viktorijai.

Socialiniame tinkle "Facebook" ji aptiko vieno Maskvoje gyvenančio meistro įrašus. "Mane sužavėjo jo požiūris į masažo kultūrą. Pamačiusi vaizdo įrašą, kaip jis dirba, negalėjau atitraukti akių. Stebino, kaip žmogus sugeba susilieti su savo darbu, jo pirštai tarsi instrumentu grojo nuostabią muziką..." – prisimena pirmą įspūdį kaunietė.

Metus truko šis nuotolinis žavėjimasis meistro Yakowo Gershkovichiaus darbu, kol Viktorija pagaliau susiruošė ir pasiryžo nuvykti į jo kursus, tuo metu rengtus Frankfurte.

Keturias dienas ji sėmėsi išminties, kultūros ir technikos, kaip atlikti visame pasaulyje labai išpopuliarėjusį skulptūrinį veido odos stangrinimą (angl. lifting). "Labai daug tikėjausi iš šių kursų, bet gavau dar daugiau. Kai stebi, girdi ir matai, kaip dirba meistras, supranti, kad tavo paties tobulumui ribų nėra. Tąkart suvokiau, kaip svarbu viską daryti su meile. Kiekvienas rankų judesys masažuojant žmogų turi turėti prasmę", – įžvalgomis dalijasi Viktorija.

Veido ovalas ilgam išlieka jaunas. Tvirtėja raumens karkasas, todėl vyksta stiprus natūralus stangrinimo efektas.

Viktorija išmoko Y.Gershkovichiaus sukurtos technikos, kurią drąsiai galėtų pavadinti svarbiausia pagal veiksmingumą iš visų neinvazinių natūralaus atjauninimo procedūrų. Meistrė džiaugiasi, kad yra viena pirmųjų Lietuvoje, galinčių pasiūlyti tokią išskirtinę procedūrą savo klientams.

Treniruojami raumenys

Kuo ypatingas šis skulptūrinis veido odos stangrinimas? Ši procedūra jaunina, modeliuoja, formuoja ir gerokai sustangrina veido odą. Procedūra atliekama giluminio masažo būdu veikiant vidinius organizmo resursus.

Tokio masažo pranašumų yra daugybė. Pirmiausia, tai veido odos stangrinimas be operacijų. "Netgi ir pati paprasčiausia operacija turi daug rizikos veiksnių. Skulptūrinis veido odos masažas suteikia rezultatus, prilygstančius plastinei operacijai, visiškai nekenkiant veido odai ir raumenims", – pasakoja masažuotoja.

Masažo metu veidas atjaunėja ir tam tikrai nereikia jokių injekcijų. "Daugelis injekcijų, pavyzdžiui, botulinas, suteikia rezultatą, nes atrofuojasi raumuo – suleidžiama po oda sintetinių ir ne visada saugių preparatų. Skulptūrinis veido odos stangrinimas nesusijęs su jokių svetimkūnių įvedimu į organizmą", – priduria Viktorija.

Kad ir kaip keistai skambėtų, tačiau masažo metu vyksta pasyvus veido raumenų rengyba. "Procedūros metu raumenys treniruojami, meistras priverčia juos dirbti. Raumenys įgauna teisingą tonusą ir priešinasi gravitaciniams pakitimams", – pastebi masažuotoja.

Šio masažo metu šalinami veido raumenų spazmai, atsiranda lengvumo jausmas, žmogui tampa paprasčiau reikšti emocijas. "Mokslininkai įrodė, kad, pasikeitus veido išraiškai, keičiasi ir nuotaika. Skulptūrinis giluminis masažas šalina psichoemocinius blokus ir padeda susidoroti su stresu", – atkreipia dėmesį specialistė.

Beje, procedūros metu veido raumenys treniruojasi tarsi sporto salėje. "Po įtempto darbo kramtomieji ir mimikos raumenys išlieka ramūs: tai nepaprastai malonus jausmas", – pastebi Viktorija.

Organizmo detoksikacija

Skulptūrinio stangrinimo procedūros metu vyksta ir stiprus detoksikacijos procesas, kitaip tariant, pradeda greičiau valytis toksinai. Įdomu tai, kad masažo poveikis neapsiriboja tik dekoltė zona ir veidu – vyksta viso organizmo detoksikacija.

Masažuotoja pastebi, kad ši procedūra suteikia gydomąjį poveikį esant mimikos raukšlių ir veido nervo patologijoms. Taip pat ji lengvina tokius susirgimus kaip rinitas ir haimoritas.

"Pagerinus raumenų tonusą, veido oda tampa elastinga bei stangri, procedūra mažina raukšles ir stabdo amžiaus pokyčius. Detoksikacijos procesai padeda odai valytis ir taip išvengiama dermatologinių problemų", – pasakoja apie masažo teikiamą naudą Viktorija.

Procedūros metu pasiekiamas ir lengvas osteopatijos efektas. Skulptūrinio stangrinimo technika veikia raumens ir kaulo junginius, todėl atsileidžia kaulinės įtampos.

"Veido ovalas ilgam išlieka jaunas. Tvirtėja raumens karkasas, todėl vyksta stiprus natūralus stangrinimo efektas", – reziumuoja specialistė.

Vieno karto neužteks

Į šį masažą atsargiau turėtų žiūrėti žmonės, turintys rimtų veido odos susirgimų, pūlingų bėrimų. "Net jeigu veidas yra su užpildais, tarkim, buvo suleista hialurono rūgšties, skulptūrinį veido stangrinimą galima atlikti. Tik tempas šiek tiek skirsis", – aiškina masažuotoja.

Rekomenduojama išgerti stiklinę vandens prieš masažą ir po jo – tai tarsi vidinis dušas.

Nesitikėkite didelių stebuklų po vienos ar dviejų procedūrų – reikia kurso, kad veidas pajustų visą masažo efektą: 35–40 metų žmonėms Viktorija rekomenduoja skulptūriniu stangrinimu pasimėgauti kartą per savaitę, vyresniems kaip 50 metų – kas penkias dienas.

"Čia panašiai kaip su sportu: vieną kartą nuėjęs į sporto salę gal ir pajusi efektą, bet jis bus trumpalaikis. Savimi reikia rūpintis periodiškai. Pasiekus formą, reikia ją palaikyti", – visiems žinomą paslaptį išduoda specialistė.

Lepinasi ir vyrai

Per trejus darbo metus Viktorija pastebėjo, kad dar ne visi lietuviai skiria sau pakankamai dėmesio: pirmo būtinumo paslaugomis – manikiūru, pedikiūru, kirpimu – pasirūpina beveik kiekvienas, tačiau rasti laiko ir lėšų masažui sekasi sunkiau.

"Pasilepinti, skirti sau bent valandą per savaitę dažnam atrodo per didelė prabanga. Tačiau, kartą pabandęs masažą, žmogus žino jo vertę ir didžiulę naudą organizmui", – tikina specialistė.

Beje, ji pasidžiaugia, kad lietuviai vyrai vis dažniau užsuka į masažo salonus.

"Dauguma įsivaizduoja, kad veido masažas tetrunka 20 minučių ir baigiasi tuo, kad masažuotoja lengvai ranka su kremuku patapšnoja per skruostus. Tačiau, kai prie tokio kliento praleidi pusantros valandos ir išmasažuoji giluminius jo veido raumenis, jis gerokai nustemba", – juokiasi masažuotoja.

Viktorija dirba keliuose grožio salonuose Kaune: vieną dieną – grožio studijoje MI, kitą – grožio salone "Amber Lai", ją susirasti galima ir feisbuko paskyroje "Laikas sau".



NAUJAUSI KOMENTARAI

o kas

 o kas  portretas
čia nepagarbaus?Kad senę sene pavadini?Aš nenusiteikęs meluoti ir vadinti ją gražia išmintinga moterim.Geriausiu atveju galiu pasakyti - užsiimanti žaidimais pensininkė

KLB

KLB portretas
Metai bega greitai ir nei vienas neisvengs senatves,na,nebent "uzverstu kojas" dar jaunysteje ir liktu amzinai jaunas.Nesuprantu is kur tas nepakantumas senatvei?Skaitau komentarus ir nesuprantu-nejau tie zmones neturi tevu,seneliu,dedziu,tetu,kad taip nepagarbiai atsiliepia apie vyresni zmogu.Baisu.

O gal vis tik

O gal vis tik  portretas
Koks nepirmos jaunystes dar savo rieboksli bandytu isriegt
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių