Quantcast

Kaip atskirti peršalimą nuo alergijos?

  • Teksto dydis:

Sloguojantys žmonės dažnai galvoja, kad tai peršalimas. Tačiau sloga gali būti ir alergijos simptomas. LSMU profesorius Alvydas Unikauskas siūlo kelis būdus, padėsiančius atskirti peršalimą nuo alergijos.

Alerginę reakciją sukelia įkvėpti alergenai, tuo metu žmogus, kaip ir esant tikram uždegimui, sloguoja. Vis dėlto alergijos išoriniai požymiai šiek tiek skiriasi nuo peršalimo.

Pirmiausia reikia atkreipti dėmesį į išorinio nosies kampo spalvą. Paūmėjusios alergijos atveju nosies kampas turi melsvą atspalvį, o peršalus jis raudonas.

Kitas požymis, į kurį reikėtų atkreipti dėmesį, – gleivės. Sunkios, klampios, tirštos, geltonos spalvos gleivės yra būdingos peršalimui, o skaidrios, skystos, panašios į vandenį ir gausios gleivės yra alergijos simptomas.

Peršalimą nuo alergijos atskirti padeda ir čiaudulys. Pavyzdžiui, jei čiaudulys yra vienkartinis, su tam tikromis laiko pertraukomis ir nedažnas, tai – peršalimo čiaudulys. Tačiau jei čiauduliai yra trumpi, konvulsiški ir keli iš eilės, tai jau yra alergijos simptomas. Gydytojas A. Unikauskas akcentuoja, kad alerginis čiaudulys, priešingai nei peršalimo, nėra užkrečiamas.

Laikas – ketvirtoji užuomina, padedanti atskirti alergiją nuo peršalimo. Peršalimas trunka iki savaitės, o alerginė sloga tęsiasi tol, kol yra kontaktas su alergenu.

Išsamiau apie šiuos simptomus – laidos „Klauskite daktaro“ įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu

Nu  portretas
ir klausimas: kaip peršalimą nuo alergijos atskirti? Ar prie alergijos kam skaudėjo gerklę,temperatūros buvo,ar galva kaip balionas atrodė, pylė prakaitas, silpna buvo, užkrėtė ką nors ir t.t.? Jau nebėra ką rašyt, tai nesamones pradeda.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių