Quantcast

Ką daryti užklupus nugaros skausmui?

  • Teksto dydis:

Dauguma žmonių per savo gyvenimą susiduria su ūmiu nugaros skausmu, kai atrodo, kad nuo menkiausio judesio nepakeliamai skauda, o jokie vaistai nepadeda jo greitai numalšinti.

Tokioje būsenoje bet kokie specialistų samprotavimai apie galimas šio skausmo atsiradimo priežastis menkai domina, nes labiau už viską rūpi efektyvi, momentali pagalba.

Pasirodo, yra keletas kūno padėčių, kurios gali “išgelbėti” nuo užklupusio stipraus nugaros skausmo net ir namų salygose. Jas pristato kineziterapeutė Ieva Adomėnienė, vadovaujanti sveikatingumo centrui “Sveikatos sala”, kuris jau 16 metų sėkmingai padeda žmonėms atsikratyti varginančių nugaros ir sąnarių skausmų, traumų pasekmių ar kitų fizinių negalavimų:

“Tai pirma iš trijų mūsų rekomenduojamų padėčių, kuri padeda atpalaiduoti stuburą, užklupus nugaros skausmui. Tiesiog paropokite keturpėsčia, kaip vaizduojama iliustracijoje. Šioje padėtyje nekelkite galvos į viršų! Kas 15-20 min. kaitaliokite ją su kitomis mūsų siūlomomis padėtimis.”

“Tai antra iš trijų mūsų rekomenduojamų padėčių, kuri padeda atpalaiduoti stuburą, užklupus nugaros skausmui. Atsiklaupkite ant grindų, o alkūnėmis atsiremkite į kėdę, suolą ar lovą, kaip vaizduojama

iliustracijoje. Atpalaiduokite pilvo raumenis. Šioje padėtyje nekelkite galvos į viršų! Kas 15-20 min. kaitaliokite ją su kitomis mūsų siūlomomis padėtimis.”



NAUJAUSI KOMENTARAI

audrone

audrone portretas
jusu paaiskinjmai neatatika vaizduojamu pav.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių