Quantcast

Internetas gali diagnozuoti ligas: kiek juo galima pasitikėti

Pasaulyje – apie 165 tūkst. programėlių ir puslapių, kurie pataria įvairiais sveikatos klausimais. Naudojantis šiomis technologinėmis naujovėmis galima ir diagnozuoti, ir gydyti ligas. Kiek jomis galima pasitikėti?

„Virtualioji medicina yra geras dalykas – tai yra šaltinis žmonėms šviestis apie savo sveikatą ir įvairias ligas. Kita vertus, reikia pagalvoti apie informacijos internete patikimumą. Aišku, yra patikimų interneto svetainių, kuriose dažniausiai koduojamos, moksliniu pagrindu kaupiamos žinios. Tačiau yra ir svetainių, kuriose rašo, kas nori ir ką nori, ir šių informacijos šaltinių patikimumu mes galime abejoti“, – sako Kauno klinikų Šeimos medicinos klinikos vadovas prof. Leonas Valius.

Bet, pasak gydytojo, sumušimų, įdrėskimų, pakilusios temperatūros atvejais galima panaršyti internete ir pažiūrėti, kokie yra patarimai, tačiau nereikėtų jais aklai pasitikėti ir jeigu būklė blogėja, nesikeičia ar sveikatos sutrikimas trunka ilgai, reikia kreiptis į medikus. „Internetas medikų niekada nepakeis“, – pabrėžia L. Valius.

Daugiau apie gydymąsi internetu – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių