Quantcast

Gydytojas: šis sultinys – lyg tikras sveikatos eliksyras

  • Teksto dydis:

Kaulų sultinys aprūpina organizmą svarbiais mineralais, pavyzdžiui, kalciu, fosforu, magniu, kaliu, sulfatais, natriu, fluoridu. Taip LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ teigia gydytojas Alvydas Unikauskas.

 

 

„Tikras sultinys yra gaminamas iš gyvūnų dalių, kurių įprastai šiais laikais nevartojame. Naudingiausios sultinio sudėtinės dalys – kaulai ir kaulų čiulpai, oda ir kanopos, sausgyslės ir raiščiai“, – tikina gydytojas.

Anot A. Unikausko, kokybiškai išvirtas sultinys išties gydo. Ne veltui sena patarlė byloja, kad geras sultinys net mirusįjį prikelti gali. Jei vanduo mūsų organizmui teikia didžiausią naudą, kaulų sultinys seka iškart po jo.

„Tikras sultinys yra gaminamas iš gyvūnų dalių, kurių įprastai šiais laikais mes nevartojame. Naudingiausios sultinio sudėtinės dalys – kaulai ir kaulų čiulpai, oda ir kanopos, sausgyslės ir raiščiai. Šios dalys turi daugybę vertingų dalykų“, – pasakoja A. Unikauskas.

Kaulų sultinys lėtai verdamas net kelias dienas, įprastai su daržovėmis, aštriomis ir šviežiomis žolelėmis, kad visos sudėtinės dalys išskirtų vertingas maistines medžiagas. Verta išmėginti, kaip sultinys veikia organizmą, kai vartojame jo daugiau.

„Pirmoji sultinio nauda – jis gerina virškinimą. Kaulų sultinys yra vienas iš geriausių natūralių kolageno šaltinių. Kolagenas yra baltymo rūšis, reikalinga virškinimo trakto gleivinei susiformuoti“, – teigia gydytojas.

Sultinyje esantis kolagenas stabdo odos senėjimą bei padeda formuotis audiniams, kurie odai suteikia stiprumo, elastingumo, minkštumo. Lėčiau formuojasi raukšlės. Taip pat yra žinoma, kad kolagenas mažina celiulitą. Žinoma, šių pokyčių nepavyks pastebėti per kelias dienas.

Kaulų sultinys verdamas iš gyvūnų kaulų ir organų, kuriuose koncentruojasi daugelis mineralų.

„Sultinys aprūpina [organizmą] būtinomis maistinėmis medžiagomis, mineralais ir elektrolitais. Tai – kalcis, fosforas, magnis, kalis, sulfatai, natris, fluoridas. Tai padeda išvengti elektrolitų disbalanso, dehidratacijos, smegenų „rūko“, blogos nuotaikos, raumenų spazmų ir bendro silpnumo“, – pasakoja gydytojas.

Plačiau – vaizdo įraše.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rita

Rita portretas
Kažkada buvo sveikas sultinys iš jautienos cukrinių kaulų,vištienos.Tačiau kažkada skaičiau kad nesveika ,nes kauluose kaupiasi radiacija.Kokia tiesa ir kas teisinga , taip ir neaišku.

ekologas

ekologas portretas
Vat ir galvoju, kad Rusai labai jau Lietuvius mylėjo, kad karvių kanopas palikdavo Lietuvoje, o skerdieną išveždavo Maskvon, taigi norėjo, kad mes sveiki būtume.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių